Još uvijek stignete na Floraart – evo što kupiti 
Još uvijek stignete na Floraart – evo što kupiti 

Još uvijek stignete na Floraart
– evo što kupiti 

U tijeku je najveća vrtna izložba u ovom dijelu Europe, čak 57. Floraart. Od četvrtka do nedjelje ljubitelji biljaka hodočaste na zagrebački Bundek gdje će ih dočekati čak 100 tisuća biljaka. 

Ljubitelji biljaka – pravac Bundek

Na Bundeku se tako ovih dana očekuje više stotina posjetitelja kao iz Hrvatske tako i iz okolnih zemalja. To ne čudi, jer upravo na ovom događanju možete pronaći cvjetove i sadnice koje možda nemate priliku redovito kupiti u vrtnim centrima. Svi oni željni novih biljaka, sjemena, sadnica pa i sve moguće i nemoguće dodatne opreme neka se oboružaju strpljenjem i isplaniraju pravi zeleni vikend u Novom Zagrebu. 

Što kupiti na ovogodišnjem Floraartu? 

Što kupiti na ovogodišnjem Floraartu? Ovisi što vam treba, ali kupnju je dobro pametno isplanirati. Floraart je idealan za kupnju nekih rijetkih sadnica koje možda nemate priliku često vidjeti u našim vrtnim centrima. Ovdje bi se mogle naći razne egzotične biljke kao što je recimo Monstera Variegata ili razne vrste palmi koje će se savršeno uklopiti u vaše vrtove ili balkone. Ljubitelji vanjskog bilja također će doći na svoje jer će među stotinama sadnica sigurno pronaći nešto za sebe. Na Floraartu možete pronaći i razne rijetke sukulente, za koje znamo da ih obožavate.

Zagreb i biljke vole se javno

Međunarodna vrtna izložba Floraart je prije svega odgojno-obrazovna, jer je kao i slične izložbe u gradovima razvijene europske vrtlarske tradicije prvenstveno usmjerena buđenju ekološke svijesti građana te je kontinuirano na tragu povijesnih nasljeđa zagrebačke vrtlarske tradicije. Floraart se na Bundeku održava od 2006. i to se pokazalo kao daleko najboljom lokacijom.

domaće, ove se godine očekuju i strani izlagači, a sve kako bi vam predstavili svoje cvjetne kreacije. Bundek je super ideja za provesti dan u prirodi, na zagrebačkom jezeru, stoga nemojte propustiti i ovu priliku. Kako se (za sada) čini i vrijeme bi nas trebalo poslužiti. Ulaz na Floraart je besplatan. 

Uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine na Floraartu organiziraju se zanimljiva predavanja i radionice, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor.

Sto tisuća cvjetova i sadnica, brojne cvjetne instalacije i vertikalni vrtovi, najnoviji trendovi u hortikulturi i bogat popratni sadržaj, više je nego odlična preporuka za najljepši vikend.

Učitati još
Zatvori