Fini sladoledi talijanske recepture u slastičarnicama Torterie Macaron

sladoleditorterie3

Možda ste na oglasnim prostorima u gradu već zamijetili velike plakate koji predstavljaju novosti u poznatim zagrebačkim slastičarnicama, Torterie Macaron o kojima smo nedavno pisali.

sladoleditorterie4

Baš na vrijeme za početak ljeta, u Torterie Macaron stigao je novi sladoled originalne talijanske recepture. Za bogate okuse i posebnu tehniku izrade zaslužan je Talijan Giampiero Mele, specijalist slastičar. Giampierova tehnika se razlikuje se od drugih po načinu na koji se pristupa izradi ledene slastice koju svi vole. Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće. “Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti ljudi koji ne podnašaju gluten, kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko”, kaže stručnjak za sladoled. Važno je naglasiti da u pojedinim okusima jagoda, borovnica i mango mogu uživati – i vegani.

sladoleditorterie2

Torterie Macaron slastičarnica najpoznatija je po svojoj torti od sira, kao i cheesecakeu s borovnicama, a ljubitelji slatkog zadovoljit će svoje čokoladne pupoljke s poznatom Ferrerito tortom. Osim toga, u ponudi su cookies, brownies, praline, ušećereni bademi, te originalni slasni macarons u nekoliko okusa.

sladoleditorterie1

Sve slastice pripremaju se svježe na dnevnoj bazi, a u njima se može uživati na lokacijama u Centru Cvjetni, Areni Centru, City Centeru One West i Avenue Mall. Novosti oko Torterie Macaron slastica možete pratiti i na Facebooku i Instagramu.

D.Č.

Foto: John Pavlish

0