Europski kafići koje morate posjetiti sa svojom macom

Europski kafići koje morate
posjetiti sa svojom macom

Putovanja s kućnim ljubimcima mogu biti vrlo zabavna, pogotovo ako na njima skupa sudjelujete u svim onim zabavnim aktivnostima daleko od doma. U današnje vrijeme i mogućnosti su sve brojnije, a ponuda kafića, transporta i smještajnih kapaciteta prilagođenih mezimcima sve je veća. U svjetskim metropolama psi i mace dobrodošli su u većini kafića i restorana. No, ipak vlasnicima će zasigurno biti draža ona mjesta koja pružaju posebnu dobrodošlicu kada se na pragu pojave s krznenom pratnjom. Kafići za mace nisu novitet u europskim gradovima, a u nastavku doznajte gdje sve možete popiti kavu sa svojim voljenim ljubimcem.

Kafići za mace: London

Lady Dinah’s Cat Emporium

Ako vas put odnese u London, kafići za mace dočekat će vas u gotovo svakom kvartu. Englezi su poznati po ljubavi prema držanju kućnih ljubimaca, stoga ne čudi da iz dana u dan sve više kafića pruža poseban tretman namijenjen upravo njima. Prvi londonski kafić za mačke je Lady Dinah’s Cat Emporium. Osim ‘visoke čajanke’ služit će vama i vašoj maci najfinije delicije, a posebnu dobrodošlicu pripremit će vam i mace vlasnika koje slobodno šetaju po prostoru. Veganski kolačići, šapice od kakaa na kavi, ali i dućan sa simpatičnim stvarčicama za ljubitelje mačaka čekaju vas u ovom šarmantnom kafiću koji morate posjetiti.

Da su kafići za mace odlična ideja, pokazalo se u Austriji. Cat’n’Coffee je krenuo s malim, ali cosy obiteljskim kafićem koji se ubrzo proširio diljem zemlje. U svim većim gradovima, ali i izvan granica, u nekim Njemačkim mjestima, svakodnevno ugošćuju vlasnike s macama. Ako putujete kroz ove krajeve na putu za skijanje, svakako svratite u jedan od kafića na okrjepu uz topli napitak i desert.

Budimpešta

Cat Café Budapest

U srcu Budimpešte smjestio se kafić specijaliziran za ispijanje kave s mačkama. Osim što na meniju imaju velik asortiman čajeva, kava i grickalica, prostor iznajmljuju i za organizaciju proslava i rođendana. Ako svojoj maci želite prirediti posebno iznenađenje, povedite ju sa sobom. Dok vi uživate u ispijanju omiljenog napitka, maca će ubrzo pronaći nove prijatelje i pritom se sjajno zabaviti uz rekvizire i igračke koje kafić ima na raspolaganju.

Pariz

Chat Mallows Café

Kafići za mace sasvim su očekivani u gradu ljubavi- Parizu. Brojni su prizori filmova i crtića koji u ovom divnom velegradu prikazuju mace na pitoresknim pariškim ulicama. Osim toga, dobro je poznato da francuzi dobro znaju uživati u životu, a pogotovo kada je riječ o gastronomiji. Najfinije francuske delicije čekaju vas u Chat Mallows Caafé-e. Tamo će vas dočekati i više od 15 vrsta egzotičnih mačaka, a s macom ćete uživati u tartovima, čokoladi, cappucinu i ostalim specijalitetima uz koje ćete se osjećati baš poput parižanke.

Milano

Crazy Cat Café

Milanski kafić neće vas razočarati jer baš u svako doba spremno će dočekati vas i vašeg mezimca. Osim ležerne kave nakon šetnje i shoppinga, Crazy Cat svakoga dana organizira i brunch, nakon čega slijedi ručak s najfinijim talijanskim gastro delicijama. Ako se pak odlučite na odlazak u kafić u večernjim satima, osim vedrog i veselog osoblja u društvu kućnih mačaka dočekat će vas i posebna ponuda aperitiva. Zavirite i na službeni web-shop u kojem ćete sigurno pronaći neku sitnicu kao prikladnu uspomenu na zajedničko putovanje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori