Čarolija Toskane u Hrvatskoj: Dvorac Belaj je savršena kulisa za vjenčanje kao iz filma
Čarolija Toskane u Hrvatskoj: Dvorac Belaj je savršena kulisa za vjenčanje kao iz filma

Čarolija Toskane u Hrvatskoj: Dvorac Belaj je savršena kulisa za vjenčanje kao iz filma

Odabir lokacije za vaše vjenčanje najčešće nije lak posao. Ako niste ograničeni gradom u kojem želite organizirati svoj najvažniji dan, izbora je zaista pregršt. I nama samima već na prvu padaju napamet razna mjesta diljem Lijepe Naše. Složit ćete se s nama da je najposebniji dio Hrvatske za romantično vjenčanje – Istra. Od obale na kojoj se nalaze pitoreskni gradići, poput Rovinja, do prekrasne unutrašnjosti pune zelenih brežuljaka i vinograda. Ako ste prava romantična duša koja je uvijek sanjala o tome da želi biti princeza na jedan dan, onda je kulisa dvorca idealna za vas. Jednu takvu destinaciju za vjenčanje pronašli smo u srcu Istre, malom mjestu Cerovlje, a zove se Dvorac Belaj.

Dvorac Belaj – spoj povijesti, vinarstva i romantike

Do imanja Belaj, naše današnje wedding destinacije, stići ćete vozeći se preko tunela Učka u smjeru Labina te prateće ceste kroz Boljunsko polje. Ovaj spektakularni dvorac okružen je vinogradima koji se rasprostiru na čak 12 hektara površine. Destinacija definitivno neodoljivo podsjeća na talijansku Toskanu. Radi se o jedinom imanju u Hrvatskoj gdje su vinarstvo i dvorac nastali zajedno. Cijelo imanje, kao i dvorac s vinarijom, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim što vam možemo potvrditi jer smo ga i same posjetile. Baš zato su idealna kulisa za vaše nadolazeće vjenčanje.

Belaj je danas dio povijesne baštine Hrvatske i mjesto na koje stižu istinski zaljubljenici povijesti, prirode, fine istarske kuhinje i dobre kapljice vina. Vinarstvo je duboko utkano u povijest ovoga dvorca pa ovdje ne morate brinuti o tome s čime ćete vi i vaši gosti nazdravljati u čast ljubavi. Jedno je od rijetkih mjesta kod nas koje imaju status pravog châteaua. To bi značilo da proizvodnja vina dolazi isključivo od grožđa iz povijesnog vinograda oko dvorca, dok se na samom posjedu radi i prerada i odležavanje vina.

Idealno mjesto za vaše vjenčanje

Prednost ove lokacije za vjenčanje je što se ceremonija može organizirati na otvorenom, ali i unutar zidina dvorca. To znači da vjenčanje na ovoj lokaciji možete organizirati u bilo koje godišnje doba, a ako birate unutrašnjost, idealno je za manja vjenčanja od oko 80 gostiju. Dvorac Belaj predstavlja jednu vrlo intimnu atmosferu koja vam nudi široku paletu ostvarenja svih snova u vidu vjenčanja. Prostore Dvorca Belaj možete urediti u potpunosti u vašem stilu i prema vašim preferencijama. Od golih zidova uz dobru organizaciju možete svoje vjenčanje pretvoriti u čaroliju. Organizacija jednog ovakvog vjenčanja pomalo je zahtijevna, ali ipak radi se o once in a lifetime događaju.

Dvorac Belaj u ovom trenutku još nema smještaj u kojem možete smjestiti svoje goste, ali planovi vlasnika svakako idu u tom smjeru za budućnost. Zbog toga je važno da razmišljate o smještaju u okolici ili prijevozu koji je ključan za vjenčanja organizirana na ovakvim mjestima. Bez obzira na zahtjevnost organizacije, vjenčanje u Dvorcu Belaj bit će zaista dugo pamćeno za vaše bližnje i nikad zaboravljeno za vas. Prepustite se osunčanim padinama vinograda u zalazak sunca na kojima ćete uploviti u svoju bračnu luku. Veseli, sretni i okupani ljubavlju. Možemo reći da je ova destinacija svakako spremljena na naš popis želja jednoga dana.

Foto: Dvorac Belaj, Instagram

Učitati još
Zatvori