Ducky the Yorkie ima jako cool profil na Instagramu

Ducky the Yorkie ima jako cool
profil na Instagramu

Instagram profili kućnih ljubimaca zaista su odlično mjesto za popravljanje raspoloženja. Moderno doba promijenilo je način korištenja društvenih mreža, a vlasnici mezimaca s time su pokrenuli novi trend. Svoje su omiljene prijatelje pretvorili u petfluencere koji broje tisuće followersa na društvenim mrežama.

Ducky the Yorkie ima jako cool fotke i čini se poprilično zanimljiv život. Iz opisa profila odmah možete zaključiti da maleni jorkširski terijer najviše postova posvećuje modi i lifestyle-u.

Ducky je najslađi pozer na Instagramu

Jorkširski terijer Ducky od milja je dobio nadimak Yorkie. Sa stalnom adresom u Los Angelesu Ducky je jedan od onih sretnika koji uživa sve privilegije hollywoodskog života. Putuje, gušta u hrani, šeće divnim naseljima i stalno je u potrazi za novim avanturama. Ova pasmina jedna je od najatraktivnijih u svijetu, a pažnju privlače kuda god krenu. Sigurno ste i sami imali prilike vidjeti trendseterice koje ih na putovanjima nose u torbicama, jer njihova veličina to dopušta. Naime, simpatični terijer teži do tri kilograma, stoga je idealan ljubimac za stan.

Psić koji će vas osvojiti u trenu

Jorkširski terijer Ducky ima brojnu publiku na Instagramu, a osim medijske pažnje, puno pažnje i vremena traži od svoje vlasnice. Pasmina je poznata po privrženosti i odanosti svojom obitelji, a nikako ne vole biti sami. Divno krzno treba redovito njegovati, a prednost im je što se ne linjaju pa će dom uz njih biti uredan i čist. Pravi mali avanturisti, stalno će tražiti zabavu i interakciju, a uz to se odlično slažu i s drugim životinjama. Iza ovog šarmantnog psića krije se i zanimljiva priča, znate li kako su dobili ime?

Yorkshire: odakle je sve krenulo

Na mapi Engleske sigurno ste primijetili ime koje vas asocira na ovu pasminu: Yorkshire. Upravo ovdje je sve krenulo tijekom industrijske revolucije kada su škotski radnici tamo preselili zbog posla. Najčešće je to bio rad u mlinovima i tvornicama, a sa sobom su donijeli pse poznate kao Paisley terijere. Građom su bili veći od onih kakve znamo danas, a koristili su ih kako bi hvatali miševe. S vremenom su se križali s drugim vrstama terijera i tako je nastao Yorkie. Smatra se da su prvi registrirani ljubimci evidentirani još davne 1870. godine, a u Engleskoj je u čast njima otvoren i ‘klub ljubitelja’ dvadesetak godina nakon toga.

 

Foto: Instagram (@duckytheyorkie)

Učitati još
Zatvori