Ducky the Yorkie ima jako cool profil na Instagramu

Instagram profili kućnih ljubimaca zaista su odlično mjesto za popravljanje raspoloženja. Moderno doba promijenilo je način korištenja društvenih mreža, a vlasnici mezimaca s time su pokrenuli novi trend. Svoje su omiljene prijatelje pretvorili u petfluencere koji broje tisuće followersa na društvenim mrežama.

Ducky the Yorkie ima jako cool fotke i čini se poprilično zanimljiv život. Iz opisa profila odmah možete zaključiti da maleni jorkširski terijer najviše postova posvećuje modi i lifestyle-u.

Ducky je najslađi pozer na Instagramu

Jorkširski terijer Ducky od milja je dobio nadimak Yorkie. Sa stalnom adresom u Los Angelesu Ducky je jedan od onih sretnika koji uživa sve privilegije hollywoodskog života. Putuje, gušta u hrani, šeće divnim naseljima i stalno je u potrazi za novim avanturama. Ova pasmina jedna je od najatraktivnijih u svijetu, a pažnju privlače kuda god krenu. Sigurno ste i sami imali prilike vidjeti trendseterice koje ih na putovanjima nose u torbicama, jer njihova veličina to dopušta. Naime, simpatični terijer teži do tri kilograma, stoga je idealan ljubimac za stan.

Psić koji će vas osvojiti u trenu

Jorkširski terijer Ducky ima brojnu publiku na Instagramu, a osim medijske pažnje, puno pažnje i vremena traži od svoje vlasnice. Pasmina je poznata po privrženosti i odanosti svojom obitelji, a nikako ne vole biti sami. Divno krzno treba redovito njegovati, a prednost im je što se ne linjaju pa će dom uz njih biti uredan i čist. Pravi mali avanturisti, stalno će tražiti zabavu i interakciju, a uz to se odlično slažu i s drugim životinjama. Iza ovog šarmantnog psića krije se i zanimljiva priča, znate li kako su dobili ime?

Yorkshire: odakle je sve krenulo

Na mapi Engleske sigurno ste primijetili ime koje vas asocira na ovu pasminu: Yorkshire. Upravo ovdje je sve krenulo tijekom industrijske revolucije kada su škotski radnici tamo preselili zbog posla. Najčešće je to bio rad u mlinovima i tvornicama, a sa sobom su donijeli pse poznate kao Paisley terijere. Građom su bili veći od onih kakve znamo danas, a koristili su ih kako bi hvatali miševe. S vremenom su se križali s drugim vrstama terijera i tako je nastao Yorkie. Smatra se da su prvi registrirani ljubimci evidentirani još davne 1870. godine, a u Engleskoj je u čast njima otvoren i ‘klub ljubitelja’ dvadesetak godina nakon toga.

 

Foto: Instagram (@duckytheyorkie)

0