Donosimo ideje gdje u Zagrebu upisati djecu na izvanškolske aktivnosti
Donosimo ideje gdje u Zagrebu upisati djecu na izvanškolske aktivnosti

Donosimo ideje gdje u Zagrebu upisati djecu
na izvanškolske aktivnosti

Početak školske godine je pred vratima, a uz njega dolazi i upis u novu sezonu izvanškolskih aktivnosti. Pri donošenju takvih odluka moramo osluškivati dijete, njegove potrebe i želje te voditi brigu o njegovom uzrastu, ali i o stručnom timu koji vodi određenu aktivnost. Kako bismo roditeljima školaraca u Zagrebu olakšali odabir, donosimo listu prijedloga.

Izvanškolske aktivnosti

Otkrivamo male umjetnike

Ako želite djetetu razviti kreativnost preporučujemo upis na tečaj crtanja i slikanja. Brojna istraživanja su pokazala kako pisanje rukom i crtanje na papiru pomažu u poboljšanju pamćenja. Atelier Sellier organizira specijalizirani tečaj crtanja i slikanja za djecu školske dobi.Svoje polaznik upoznaju s crtačkim i slikarskim tehnikama te radovima važnih umjetnika iz povijesti. Cilj tečaja je razvijanje umjetničkih vještina i kreativnog razmišljanja uz individualan pristup svakom polazniku.

Pod kreativnim vodstvom glumice Darie Lorenci Flatz kreativni laboratorij 4SOBE pruža dramske, plesne i likovne radionice za djecu i mlade. S voditeljima koji su profesionalni glumci, plesači i likovni umjetnici stvaraju prostor igre, improvizacije, snalažljivosti i izražavanja.

Djeca

Stvaramo vlastite robote

Ako je vaše dijete oduševljeno robotima zasigurno će mu se svidjeti programi koji spajaju robotiku i programiranje. Jedan od njih je i Robokacija, program namijenjen djeci školskog uzrasta u kojem polaznici pod stručnim vodstvom samostalno kreću s izradom i obradom obradom materijala, kao i programiranjem željenih uređaja.

Djeca

Matematika neće biti bauk

Primjena mentalne gimnastike uvelike pomaže u brzini procesuiranja podataka što u konačnici utječe na brže usvajanje novih znanja i vještina. Jedan od popularnijih programa mentalne aritmetike zasigurno je Brainobrain, koji se temelji na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK – metoda) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje). Program je namijenjen za svu djecu od 4 do 14 godina.

Programi mentalne aritmetike dostupni su i u sklopu međunarodne škole za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece Malac Genijalac. Oni provode edukacijsko-razvojne programe za djecu od 3 do 17 godina. Također, u Zagrebu djeluje i ALOHA – program mentalnog i intelektualnog razvoja za djecu kojem je cilj stvoriti jači mozak pomoću abakusa i mentalnog računanja.

Djeca

Učenje jezika uz zabavu

“Koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš”, poručuje nam stara narodna poslovica. Brojne škole stranih jezika nude mogućnost upisa djece školske dobi, no svojim programom posebno se ističe Helen Doron.

Riječ je o školi specijaliziranoj za podučavanja engleskoga jezika kao drugog stranog jezika. Nadaleko su poznati po metodologiji  koja pokazuje kako učenje može biti jednostavno i zabavno, a njihove lekcije  ispunjene su glazbom, igrom i raznim pažljivo isplaniranim aktivnostima.

Izvanškolske aktivnosti

Plesom kroz školsku godinu

Ako vaša djeca pokazuju afinitet za ples, nudi se više mogućnosti gdje mogu ispoljiti svoju ljubav. Program za djecu školskog uzrasta sastavni je dio brojnih plesačkih škola. Tako Plesni centar Zagreb nudi mogućnost upisa plesnih i hip hop radionica za djecu i mladež. S druge strane, Škola za klasični balet otvorila je upise u baletne radionice za djecu od 5 do 9 godina.

Djeca

Sportske aktivnosti u vlastitom kvartu

U brojnim zagrebačkim kvartovima djeluju univerzalne sportske škole koje u svojim programima uključuju raznovrsne aktivnosti, od juda i gimnastike, sve do tenisa i plivanje. Uz sportske akademije Mali Sportaši, Olimpići i Balonko, u sportskim sadržajima budući polaznici mogu uživati i u specijaliziranim programima.

Među njima valja istaknuti one vezane uz vodene sportove. Tako Veslački klub Zagreb vrši upise u školu veslanja, a Klub Sinkroniziranog Plivanja Mladost poziva sve zainteresirane djevojčice da im se pridruže u novoj sezoni.

Uz nogomet, košarku, rukomet i tenis, sportove koje tradicionalno okupljaju veći broj mladih, sve su popularniji i borilački sportovi. Primjerice, klub tajlandskog boksa Muay Thai Academy oformio je dječjugrupu tajlandskog boksa za učesnike od 7 do 12 godina.

Fotografija: Pexes, Unsplash

Učitati još
Zatvori