Journal Pets: Danas je Dan ljubavi prema kućnim ljubimcima

Današnji dan, 20. veljače, je dan kao stvoren za usredotočiti se na svoje kućne ljubimce jer je Dan ljubavi prema kućnim ljubimcima. Povodom ovog dana pružite svojim najdražim četveronošcima svu pažnju i dodatnu pozornost koju zaslužuju. Dan ljubavi prema kućnim ljubimcima potiče maženje i fokus na posebnu ulogu koju vaš kućni ljubimac ima u vašem životu.

Kako možete iskazati ljubav svom ljubimcu?

Pokažite svojoj mački, psu, kornjači ili zlatnoj ribici kako se stvarno osjećate. Poslastice, maženje i sva pažnja s kojom se može nositi vaš ljubimac su odličan način za slavlje. Također, možete ih razmaziti novom igračkom jer kućni ljubimci vole igračke. One mogu biti i sjajni alati za treniranje. Odličan su način za poticanje njihovog tijela i uma na rad i razvoj, a ujedno je i jednostavan način provođenja kvalitetnog vremena s njima.

Isto tako, možete organizirati druženje s drugim ljudima i njihovim kućnim ljubimcima. Primjerice, ako vaš pas uživa u društvu drugih pasa, to je jednostavan i zabavan način da pustite psa da se socijalizira. Međutim, važno je napomenuti da ne uživaju svi psi u društvu drugih pasa, a ako je to slučaj s vašim dlakavcem onda ga nagradite na drugačiji način.

Već mjesecima čuvate u mobitelu onaj recept za izradu domaćih poslastica za vašeg ljubimca? To je isto jedan zabavan način da proslavite Dan ljubavi prema svom ljubimcu. I najbolja stvar je to što njima zaista nije teško udovoljiti jer će uživati u svemu što im pripremite.

Što ako nemate kućnog ljubimca?

Ako gajite ljubav prema životinjama općenito, a još uvijek nemate kućnog ljubimca možete današnji dan proslaviti pomažući onima kojima je to potrebno. Primjerice, udomite kućnog ljubimca iz skloništa za životinje. Isto tako, možete donirati deke, hranu i igračke organizacijama za dobrobit životinja ili volontirati u lokalnom prihvatilištu. To je izvrstan način za obilježitiDan ljubavi prema kućnim ljubimcima. Budite kreativni i volite svoje (i tuđe) ljubimce.

Foto: Pexels, Unsplash

0