Zavirite u raskošni vrt kojeg je vojvotkinja od Cambridgea sama osmislila

Zavirite u raskošni vrt kojeg je
vojvotkinja od Cambridgea sama osmislila

@kensingtonroyal

Već nekoliko mjeseci medijsku pozornost privlači projekt britanske vojvotkinje od Cambridgea. Naime, najpoznatiji sajam cvijeća- Chelsea Flower Show ove godine dobio je proširenje koje će posebno razveseliti sve one koji vrijeme u prirodi vole i žele provoditi s mališanima.

@kensingtonroyal

Catherine je ove godine s dvoje poznatih krajobraznih arhitekata osmislila izgled vrta u kojem se održava poznati sajam u britanskoj četvrti Chelsea. Vojvotkinja je inače poznata po zalaganju i sudjelovanju u udrugama koja se dotiču pitanja roditeljstva i djece. Tako je ove godine svrha Chelsea Flower Show sajma nadahnuti djecu, ali i obitelji općenito da više vremena provode u prirodi.

Chelsea Flower Show – raskošan vrt koji poziva na obiteljska okupljanja

@kensingtonroyal

U suradnji s arhitektima za vanjsko uređenje prostora, Andreejem Daviesom i Adamom Whiteom, vojvotkinja je dizajnirala poseban segment sajma pod nazivom ‘Back to Nature Garden’. Osim raskošnih zelenih instalacija, sadnica i obilja cvijeća posjetitelji će moći uživati i na ljuljačkama te u šarmantnoj drvenoj kućici pred kojom se nalazi i potok s vodopadom.

Prinčevi George i Louis te princeza Charlotte također su sudjelovali u dizajniranju

@kensingtonroyal

Fotografije koje je na službenom Instagram profilu objavila Kensingtonska Palača ubrzo su prikupile milijune lajkova i raznježile svijet. U opisu ispod slike stoji kako su posljednjih mjeseci prinčevi i princeza pomogli Catherine u ukrašavanju vrta. Tako su sakupljali mahovinu, lišće i grančice te doprinijeli cijelom procesu stvaranja divnog vrta za sajam Chelsea Flower Show. Za razliku od uobičajenih fotografija, nove fotke iz zelenog vrta sasvim su spontane i opuštene i kao takve posebno šarmantne.

Inspiracija za cvjetnu izložbu

@kensingtonroyal

Chelsea Flower Show održava se od davne 1912. godine, a organizira ju Kraljevsko hortikulturno društvo. Vojvotkinja od Cambridgea je istaknula kako joj je posebno bitno djecu odgajati u interakciji s prirodom koja uvelike koristi mentalnom i tjelesnom zdravlju već od najranije dobi. Nadahnuće i inspiracija za projektiranje ovogodišnjeg sajma došli su iz ljepota šumovitih predjela različitih dijelova svijeta.

@kensingtonroyal

Foto: Instagram (@kensingtonroyal by @mattporteous)

Učitati još
Zatvori