Caladium – biljka koja izgleda kao pravo umjetničko djelo
Caladium – biljka koja izgleda kao pravo umjetničko djelo

Caladium – biljka koja izgleda kao
pravo umjetničko djelo

S raznobojnim listovima veličine dlana, Caladium odmah dolazi u prvi plan kada se pojavi uz ostale zelene biljke. Nisu totalno jednostavne za održavanje, ali uz par dobrih trikova vrlo lako ćete ih održavati. Caladiumi su biljke koje očaravaju i savršeno pristaju u svaki interijer.

Listovi kao umjetnička djela

Listovi im izgledaju kao prava mala umjetnička djela, a možete birati između različitih boja. Kod nas u rasadnicima ih se doista može pronaći u raznim varijantama i veličinama, a na vama je samo da odaberete.

Caladium briga

Caladium je tropska biljka, pomalo otrovnih listova tako da bi ju definitivno trebali držati podalje od djece i kućnih ljubimaca, te dobro prati ruke nakon diranja listova ili stabljiki. Vole slabo osvijetljena mjesta ili čak ona u sjeni, a važno je da ju zaštitite od propuha ili jakog vjetra. Zasadite ju u bogato organsko tlo koje ćete uvijek održavati vlažnim. Ako se tlo potpuno osuši listovi bi mogli požutjeti i otpasti, a to nikako ne želite. Previše gnojiva može spaliti lišće pa svakako nemojte pretjerivati. Caladiumi će dobro rasti i u vlažnim prostorijama pa su zato recimo idealne i za kupaonice.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori