Znate li što je brain dumping?

Brain dumping je metoda koja će vam pomoći da sve misli i ideje na kraju dana izbacite na list papira. Osim instantnog olakšanja, brain dumping donosi bolju efektivnost i rjeđe zaboravljanje na male i velike stvari. Sve brži i zahtjevniji ritam života svakodnevno nam glavu puni s velikim brojem informacija, zadataka, obaveza i ideja. Nezavršene stvari gomilaju se na imaginarnoj hrpi u našoj glavi. Male stvari, ali i veliki i bitni zadaci ostaju zaboravljeni u kaotičnim mislima. Odlične ideje gube se u gomili i padaju u zaborav već sljedeći dan. Prazan list papira i olovka jednostavno su rješenje koje će promijeniti vašu svakodnevicu.

BRAIN DUMPING: IZMEĐU POPISA ZA DUĆAN I DNEVNIČKOG ZAPISA

Između dnevnih ili tjednih popisa zadataka koji donose organizaciju u našu svakodnevicu, planera i klasičnog dnevnika smjestila se nova metoda, brain dumping. Ono što ju čini sličnom popisu, planeru i dnevniku je samo korištenje papira i olovke kako bi organizirali i sistematizirali svakodnevnicu. Ono što ju čini drugačijom je sama metoda koja vas potiče da svakodnevno na papir ispišete sve svoje misli i ideje koje vam se vrte po glavi. Bilo da se radi o malim zadacima, dogovorima ili obavezama, nepovezanim mislima ili velikim i inovativnim idejama, prema novoj metodi koja polako oduševljava svijet, na papiru ispred vas ima mjesta za sve.

Kao nabacane riječi, kratke rečenice ili u formi dnevničkog zapisa, brain dumping metoda način na koji ćete svoje misli svakodnevno staviti na papir prepušta vama. Jednako kao što nema pravila kako bilježiti svoje mislim, nema pravila ni kada. I dok će se većina okrenuti ovoj metodi na kraju dana i pretvoriti ju u svakodnevni opuštajući ritual, drugima će primamljivija biti ideja zapisivanja tijekom čitavog dana. Mjesto, vrijeme i način nisu bitni, jer tajna se nalazi u samom procesu.

Iako mjesto, vrijeme i način nisu bitni, na samom početku dobro je odrediti vrijeme koje ćete odvojiti za zapisivanje misli. Na taj način ova će metoda postati dio vaše svakodnevne rutine koju kasnije možete prilagoditi danu i rasporedu. Nakon što brain dumping tehniku pretvorite u rutinu, ona će donijeti veću efektivnost i organiziranost nebitno koliko kaotične vaše zabilješke bile. Oni s brojnim poslovnim obavezama rijeđe će zaboravljati na male i velike zadatke, dok će kreativci realizirati više ideja.

Jednostavna, relaksirajuća i prilagodljiva svakoj dobi i svakom načinu života, brain dumping tehnika neočekivano će promijeniti vašu svakodnevnicu. Pronađite list papira ili praznu bilježnicu i uzmite svoju omiljenu olovku u ruke.

Foto: Instagram

0