Zašto prijatelji trebaju biti važan dio vaših blagdana?

Zašto prijatelji trebaju biti
važan dio vaših blagdana?

@christmaslxve

Uglavnom svaka obitelj njeguje svoje male rituale kada su u pitanju blagdani. Pripreme za ugodne i ušuškane dane uoči Božića, obiteljska druženja, shopping i zajedničko dekoriranje kuće, sasvim su uobičajene obiteljske aktivnosti bez kojih su blagdani nezamislivi. To su male radosti koje čine blagdansko vrijeme toliko omiljenim.

Gotovo je uvijek naglasak na zajedništvu i pokazivanju nježnih emocija. To je vrijeme kada najviše naglašavamo koliko nam je obitelj važna te da smo tu uvijek jedni za druge. I kada ukrašavamo božićno drvce, pripremamo kolače, gledamo filmove, tražimo najbolji bakalar, ali i kada prolazimo kroz teška životna razdoblja, donošenje odluka i planove koje teško da bismo ostvarili posve sami.

No, u životu svakog čovjeka prijatelji su itekako važne figure. Toliko smo puta čuli izreku “prijatelji su obitelj koju sami biramo“. Kada bolje razmislimo, toliko je istine u tim riječima. Oni su tu u svim našim važnim trenucima. Podržavaju nas, savjetuju, osnažuju i zabavljaju. S njima prolazimo snažna emocionalna proživljavanja, nestašluke i dnevne aktualnosti. Stoga ti ljudi uistinu zaslužuju svoje posebno mjesto tijekom blagdana.

To su samo neki od razloga zašto ove blagdane ne biste trebali provesti bez prijatelja.

Bit ćete još bliži

Što više vremena provodite sa svojim prijateljima, to ćete postati još bliskiji. Praznici, međutim, mogu imati još dublji utjecaj na vaše odnose. Nešto o ovom dobu godine čini veze jačima. Uspomene koje stvorite trajat će puno dulje od godišnjeg odmora, a vi ćete biti tako zahvalni na tom vremenu. Ovo je također odličan način za stvaranje veza s osobama s kojima inače ne biste – poput vaših suradnika.

Oslobodit ćete se stresa

Ponekad čak i traženje poklona može biti stresno. No, perfekcionisti će se izložiti stresu čak i tijekom pripremanja hrane za svoje najbliže, dekoriranja kuće, a za mnoge su pitanja koja znaju postavljati članovi obitelji bez obzira na količinu ljubavi, prilično nelagodna. No, tu su prijatelji da svaku situaciju začine britkim humorom, spase ono što skrene s plana i zagrle vas kada je to najpotrebnije.

Praznici nisu rezervirani samo za obitelj

Svaka tradicija ne mora uključivati ​​jedino vašu obitelj. Možete stvoriti tradicije s nekim drugim ljudima ili sami sa sobom. Jedan od načina je postaviti za jutarnji alarm neku od božićnih pjesama i pretvorite buđenja tijekom blagdanskog razdoblja u radost.  To je tako jednostavno, a tako efektno.

Okupite prijatelje i razveselite one koji nemaju obitelj

Imati funkcionalnu i toplu obitelj neprocjenjivo je bogatstvo, no nemaju svi tu sreću. Stoga tijekom blagdana ne zaboravite na one kojima je potrebno malo topline, ljubavi i podrške. Posjetite domove s djecom bez roditelja, razveselite beskućnike, posjetite azil za životinje, razgovarajte sa sugrađanima iz domova za stare i nemoćne… Podijelite svoju radost s onima koji za njom čeznu.

Doživite praznike u vašem gradu

Idite u pop-up barove u svom gradu, uputite se na klizališta, provedite noć gledajući blagdanska svjetla… Toliko je toga za učiniti i vidjeti u vašem gradu tijekom blagdana. Upoznajte skrivene kutke kojima nikada niste prošli, zagrebite ispod površine, otkrijte sva lica grada, ne samo ono površno i očito. Neka vam vaši prijatelji prave društvo i uživajte u zajedničkim netipičnim blagdanskim trenucima.

Osmislite kreativna druženja

Organizirajte druženje s prijateljima uz tematsku večeru, priredite cijeli menu tipičan za egzotičnu kuhinju ili osmislite specijalite s vlastitim potpisom, dogovorite se s jednim prijateljem da glumi tajnog Djeda Božićnjaka i razveselite sve ostale.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori