Bitka vrhunskih chefova u zagrebačkom Sherry’s baru

Wine bar Sherry’s odnedavno je preselio s Trešnjevke na zagrebački Britanac, točnije u dvorište Ilice 73 te ujedno postao i bistro s imenom Sherry’s Wines & Bites. Svoju novu lokaciju obilježavaju zanimljivim gastronomskim događanjima – ovog puta radi se o dvoboju priznatih chefova.

sherrys7

Gregorio Mannucci i Priska Thuring

Sinoć je na rasprodanom kulinarskom dvoboju Battle of the Chefs vol. 1, Priska Thuring iz Dubravkinog puta u “foto-finišu” sa samo par bodova razlike pobijedila vrlo ozbiljnog izazivača Gregorija Mannuccija iz Sherry’sa, bivšeg glavnog chefa Bistroa Apetit. Zanimljivo je što su se oboje kladili na suprotnu stranu i tvrde da to nije iz kurtoazije, nego se zaista međusobno cijene kao kuhari, a prema njihovom dobrom raspoloženju čitav dan koliko su trajale pripreme i kuhanje, vidi se da su i dobri prijatelji.

sherrys5

Kuharski dvojac je u rano jutro krenuo na zagrebački Dolac gdje je Gregorio birao glavne sastojke za 4 jela, a odabrao je teleće srce, losos, juneći mišić i bobičasto voće. Slijedila je priprema i na kraju maratonsko kuhanje od 16h pa sve do ponoći. Kroz Sherry’s je u tom periodu prošlo čak stotinjak gostiju da bi kušalo i ocjenjivalo jela ovo dvoje velikih kuhara s privremenom adresom u Zagrebu.

sherrys9

Atmosfera i reakcije gostiju su bili izuzetni, a iz Sherry’sa poručuju da je ovo samo prvi u nizu dvoboja. Sljedećeg priželjkuju ugostiti svog i Gregorijevog prijatelja Andreja Barbierija, jednog od sudaca Masterchefa i glavnog chefa Bevande u Opatiji i Conca d’ Ora u Rijeci. Putem medija mu u šali poručuju: “Barbieri, get ready!”

sherrys10

sherrys4

sherrys3

sherrys8

sherrys6

sherrys2

sherrys1

Foto: Jurica Kos

0