Znamo gdje nabaviti savršene biljke za Valentinovo po super cijenama
Znamo gdje nabaviti savršene biljke za Valentinovo po super cijenama

Znamo gdje nabaviti savršene biljke za
Valentinovo po super cijenama

Poklanjanje cvijeća za Valentinovo je jedan od najpopularnijih načina izražavanja ljubavi i pažnje prema voljenoj osobi. Iako je ovaj praznik zaljubljenih itekako iskomercijaliziran i često možemo vidjeti pretjerivanja, izraziti ljubav malim znakom pažnje na taj dan nije nimalo loše (iako se naravno zauzimamo za stav da se ljubav mora izražavati često i svakodnevno). Ovih će dana svakako “gorjeti” drogerije, prodavaonice s donjim rubljem i cvjećarne, no vi možete biti malo originalniji i održiviji. Umjesto skupog rezanog cvijeća poklonite žive biljke. Donosimo vodič onih interesantnih i znamo gdje ih možete kupiti po super cijenama.

Za Valentinovo odaberite živo cvijeće

Ruže su tradicionalni izbor za Valentinovo jer simboliziraju ljubav, ali možete odabrati i druge cvjetove poput tulipana, ljiljana ili karanfila, ovisno o preferencijama vaše voljene osobe. Ove godine umjesto u buketu neka se oni nađu u tegli. Ako vam pak nije stalo da poklonite “tradicionalno ljubavno bilje”, potražite ono koje vaša bolja polovica možda želi već neko duže vrijeme, a o kojem će se moći brinuti duže. Ako još nemate inspiraciju gdje, u Vrtnom centru Flora do srijede (i u srijedu) traje popust od 30% na sve sobne biljke. Donosimo neke od prijedloga koje bi bilo super kupiti na ovom popustu.

Uvijek ima mjesta za još jednu

Uvijek ima mjesta za još jednu. Tako će vam reći svi koji barem malo pokazuju interes za uzgojem biljaka. S obzirom na to da mi redovito pišemo o njima i kako se o kojoj brinuti, sada ste već sigurno svjesni koje bi odgovarale vašim potrebama. Od onih zahtjevnijih poput Alocasia do onih poput Zamije koje uspijevaju baš svima – na vama je samo da odaberete. S obzirom na to da neki primjerci i nisu jeftini idealno je ako ih možete uloviti na sniženju.

Ficus Lyrata

Svi žele ovaj fikus i svi ga žele u “pristojno velikoj veličini”. Ovo je idealna prilika da ga dragoj osobi uselite u stan. Nije zahtjevan za održavanje i s njime će se dobro snaći početnici. Puno svijetla i vlažne zemlje uz prskanje svaka tri do četiri dana, recept su za dug i zdrav zeleni život.

Strelitzia Nicolai

Strelitzia Nicolai poznatija i kao White bird of paradise jedna je od omiljenih biljaka u interijeru zbog svog raskošnog i atraktivnog izgleda. Obožava sunce, raste brzo, a o njoj se nije komplicirano brinuti.

XXL Caladium

S raznobojnim listovima veličine dlana, Caladium odmah dolazi u prvi plan kada se pojavi uz ostale zelene biljke. Nisu totalno jednostavne za održavanje, ali uz par dobrih trikova vrlo lako ćete ih održavati. Caladiumi su biljke koje očaravaju i savršeno pristaju u svaki interijer. U Flori potražite one u XXL veličini.

Begonia Maculata

Točkasta begonija (begonia maculata) jedna je od onih biljaka koje nam prve zapnu za oko u svakom vrtnom centru. Njezini zanimljivi listovi iscrtani točkama ponekad se doimaju kao pravo malo umjetničko djelo, no oni koji ju uzgajaju znaju da ova tropska biljka nije najjednostavnija. Kako se o njoj brinuti, jednostavno možete pročitati ovdje.

Hoya kerrii

Biljka Hoya kerrii najčešće dolazi u formi jednog lista i to u obliku srca. Postala je popularna posljednjih godina kako je rasla i pomama za drugim biljkama svih oblika i veličina, kao poklon kojim bi izrazili posebnu emociju svojem najbližem biljkoljupcu. Zato je i dobila nadimak “valentinovska” Hoya. Ljubitelji urbanih džungli, a i svi ostali, vole ovakve slatke male primjerke koji ne zahtijevaju previše brige, a efektni su.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori