U belgijskoj online trgovini pronašli smo cool proizvode od bambusa i savjete kako smanjiti upotrebu plastike

U belgijskoj online trgovini pronašli smo cool proizvode od bambusa i savjete kako smanjiti upotrebu plastike

@blueollis

O konceptu zero-waste danas imamo prilike čitati gotovo svaki dan. Koji god portal ili novine otvorili gotovo je nemoguće izbjeći šokantne naslove o zagađenju okoliša. Prizori obala na koje je more izbacilo uginule životinje s nakupinama plastičnog otpada i boca zaista su uznemirujuće. Isto je s rijekama, potocima i zelenim šumama koje sve manje nalikuju svom prirodnom, originalnom izgledu. Plastika je svugdje oko nas, koristimo ju svakodnevno u kućanstvu i izvan njega, no postoje brojni savjeti kako tu praksu drastično smanjiti. Belgijski brend Bambaw nastao je u želji da Planet učini boljim mjestom za život, ali i da sve znatiželjne educira o važnosti brige za okoliš kao i alternativama koje možemo koristiti umjesto plastike u domu.

Bambaw: zašto baš bambus?

@bambaw.zerowaste

Ekološka osviještenost je koncept koji se gradi polako, ali sigurno u sadašnjosti kao i generacijama koje tek dolaze. Iz belgijskog brenda Bambaw upravo to smatraju svojom misijom – utopiju pretvoriti u stvarnost tako da ju sami kreiramo. Stoga su okupili tim entuzijasta i dizajnirali cijelu paletu potrepština koje svakodnevno koristimo u životu i to ni manje ni više nego od bambusa.

@bambaw.zerowaste

Zašto baš ta biljka? Bambus se smatra simbolom snage, fleksibilnosti i održivosti stoga ju često nazivaju ‘čudom’. Tome pridonosi činjenica da u jednom danu može narasti i do jednog metra u visinu, apsorbira ugljikov dioksid, a proizvodi do 40% više kisika od ostalog drveća. Za rast mu nisu potrebni pesticidi niti tvar koje će pospješiti njegov razvoj, a korijenje se razgrana toliko široko da sprečava erozije i hrani tlo potazijem te drugim nutrijentima. Estetski privlačni i eko prihvatljivi, proizvodi su na Instagramu brzo postali hit. Zavirite u online trgovinu jer dostavljaju i u Hrvatsku u roku od svega nekoliko dana

Za lakšu prilagodbu i život bez plastike

@bambaw.zerowaste

Belgijski brend svojim proizvodima od bambusa dao je i estetsku komponentu pa je svaki komad oku privlačan. Na službenoj stranici Bambaw nalazi se i blog koji će sve početnike, ali i strastvene eko entuzijaste dodatno informirati o svim novitetima i zanimljivim činjenicama. Ispod fotki na Instagram profilu također možete pronaći korisne informacije, a neke smo izdvojili u nastavku.

  • Bambus nije drvo već spada u vrstu trave
  • Bambus je jedna od najbrže rastućih biljaka na svijetu
  • Najveći bambus nalazi se u Kini i visok je 48 metara
  • Bambus absorbira do 40% više ugljikovog dioksida od ostalih biljaka
@sandrarburgos

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori