Zaljubili smo se u egzotične mace bjeloruske dizajnerice Irine

U posljednje vrijeme, egzotične kućne mačke koje izgledaju poput onih iz divljine sve su češće viđeni ljubimac. Potraga za novom inspiracijom završila je na Instagram profilu dizajnerice interijera Irine. Ljubiteljica životinja iz Minska obožava abesinske mačke, a njezina obitelj sastoji se od njih nekoliko. Osim što ćete se raznježiti nije upitno da ćete se u njih odmah zaljubiti. U nastavku upoznajte abesinske mačke i doznajte sve o ovim divnim, egzotičnim mezimicama.

Najslađe abesinske mačke u koje smo se zaljubili

Ako ih malo bolje pogledate sigurno će vas asocirati na slike i kipove koji se pojavljuju u umjetnosti drevnog Egipta. Postoji nekoliko teorija odakle zapravo abesinske mačke vuku svoje korijene. No, sigurno je da su jedna od najstarijih pasmina koje su u Europu stigle davne 1860. godine. Bile su poznate pod različitim nazivima, a jedan od njih je i ‘zečja mačka’ zahvaljujući gustom, mekom krznu.

‘Rumeno’ krzno

Abesinske mačke prepoznatljive su po rumenom krznu za koju je nasljedan gen za crvenu boju. Naime, taj gen djeluje i na neke druge pigmente koji onda stvaraju raskošne i tople kestenjaste nijanse. Baš zbog divne dlake, abesinske mačke često sudjeluju u raznim izložbama, a krasi ih epitet jedne od najcjenjenijih pasmina na svijetu.  Iako podsjećaju na divlje, abesinske mačke su jako društvene i potpuno prilagođene životu u domu. S obzirom na to da su jako aktivne, nećete često imati priliku maziti ih u krilu.

Irinine ljubimice

Bjeloruska dizajnerica svoju ljubav prema macama ne krije, a njezina je obitelj nedavno postala još veća i to za nekoliko mačića. Abesinske mačke inače, za razliku od nekih drugih orijentalnih pasmina u prosjeku okote do 4 mladunčeta. Sudeći po slikama u njezinom domu nikada nije dosadno, a razigrane mace uživaju u svakom kutku lijepoga doma.

 

Foto: Instagram (@virinka)

 

0