Nova zanimljiva gastro lokacija uz park Maksimir

Nova zanimljiva gastro lokacija
uz park Maksimir

01

U neposrednoj blizini zagrebačke šume, prekrasnog parka Maksimir otvorio se zanimljivi bistro i bar, znakovitog naziva – AB OVO.

‘Ab ovo’ u prijevodu s latinskog jezika znači  ‘od jajeta’ tj implicira ‘od početka’ što za pokretače ove nove gastronomske priče ima važno značenje. Sve sastojke za jela pripremaju sami, takorekoć sve rade od početka, tako da će vas u ovom novom lokalu dočekati domaći kruh, tjestenima, džemovi i kolači.

010

Goste očekuje kompletan menu – od raznovrsnih doručaka, do zanimljivih i ukusnih ručkova i večera. Taj svježi i neposredan pristup vidi se u nastojanju da gosta svaki put iznenade s nečim novim. Menu bistroa bazira se na svježim i sezonskim namirnicama koje se nabavljaju od malih, domaćih proizvođača u okolici Zagreba.

Naglasak je posebno stavljen i inzistira se na organskim namirnicama, samoniklom bilju te domaćem uzgoju životinja. Osim tom odabiru, velika se pažnja posvećuje i karti pića. Vinska karta uključuje birana domaća i strana vina i pjenušce koje možete kušati ‘na čaše’ te uz takav izbor goste će dočekati zanimljiva i bogata ponuda domaćih craft piva, žestokih pića i koktela.

06

Važan dio svakodnevne ponude je i kava tako da ćete svaki dan, posebno ujutro, uz uživanje u Maksimirskoj šumi moći opustiti se uz ‘specialty coffee’.

08

Gastronomski dojam zaokružuje i interijer koji se neopazivo nastavlja na terasu, što je svakako privlačan potez obzirom na nadolazeće ljepše i toplije vrijeme. Ugodan, nepretenciozan i moderan ambijent ističe se s detaljima kao što su lampe, lusteri, stolice i mnoštvo ukrasnih predmeta koji bez obzira na eklektičan spoj neprimjetno čine ovaj prostor iznimno ugodnim za boravak.

07

Cilj AB OVA jest da svaki gost koji dođe može opušteno popiti šalicu kave, pojesti zdrav i ukusan doručak, možda brzinski ručati ili ostati na večeri od nekoliko slijedova i opustiti se nakon dugog dana uz čašu svog omiljenog vina ili piva.

02

Kakve sve novosti možete očekivati od ove nove i zanimljive zagrebačke gastro lokacije saznajte na njihovoj službenoj Facebook stranici.

012

011

Učitati još
Zatvori