5 načina kako provesti najljepše blagdane

5 načina kako provesti najljepše blagdane

 

Kada se osvrnete oko sebe i zaronite u vlastite misli, što je ono na što ste najviše ponosni, čega se najviše sjećate? Rijetko tko će reći da se sjeća stvari, poklona i raskošnih odjevnih komada. Ono što uvijek izmami osmijeh i zagrije srce su trenuci koje provedete s dragim ljudima. Uspomene koje pritom kreirate, učinit će da zauvijek pamtite emocije koje su vas u tom trenutku preplavile. Božićno razdoblje prepuno je susreta i rituala koji čine da se osjećate sigurno i ušuškano, da se smijete i radujete s onima s kojima je čak ugodna i tišina.

Ovo je idealno vrijeme da sve što vas čini sretnima, a za to nemate dovoljno vremena tijekom godine uvedete u svakodnevicu i uljepšate je. Pronađite vremena za više detalja koji čine dan ugodnijim, više pažnje posvetite ljudima koji vas inspiriraju i uz koje možete uživati u vlastitoj individualnosti i ne birati riječi. Najljepši je osjećaj podijeliti vrijeme s onima koji vas najbolje osjećaju i razumiju.

Neka blagdani budu poticaj da dane provedete s puno više ljubavi i nastavite s takvim načinom i u ostatku godine. Zasigurno će to biti razlozi zbog kojih će vam godina u koju ulazimo biti bolja, ljepša i uspješnija. U nastavku pročitajte što biste sve mogli napraviti za sebe i drage vam ljude za najljepše blagdane.

Organizirajte božićni party

Bilo da vam je ugodnije organizirati božićni party u svom domu, omiljenom kafiću ili restoranu, važno je da proslavite sve što vas je činilo sretnima tijekom godine i zbog čega ste bili zadovoljni. Ono što je bilo loše analizirajte nakon partyja i osmislite što možete učiniti da popravite neuspjeh. Odaberite popis pjesama uz koji ćete plesati i zabaviti se do ranih jutarnjih sati. Ljude koje pozovete podsjetite zašto su važan dio vašeg života. Predložite najbližima koji su dobri u organizaciji, pripremi hrane ili kreativnim rješenjima zabožićne dekoraciej i odlično se provedite i prije samog partyja dok stvarate ugođaj u kojemu želite biti opušteni i zabavljeni.

Zaputite se na obiteljsko putovanje

Sigurno već dugo niste nigdje otputovali sa svojom obitelji. More obveza i različiti životni putevi, ponekad mogu udaljiti i najčvršće povezane obitelji. Potražite destinacije na kojima biste svi zajedno uživali, stvarali najljepše zajedničke fotografije i zabavili se. To ne mora biti daleko niti egzotično putovanje već možete organizirati i upoznavanje s adventskim događanjima u nekom drugom gradu, spa vikend ili noćenje u nekoj od planinskih drvenih kućica. Takva slatka obiteljska druženja djeluju poput filma i gotovo su uvijek beskrajno zabavna.

Provedite blagdane kod kuće

Za najljepše blagdane dovoljno je učiniti svoje okruženje ugodnim i nadoknaditi vrijeme koje ste tijekom godine i svakodnevne cjelodnevne jurnjave proveli izvan svog doma. Napravite atmosferu okupanu mekom svjetlošću, ispunite dom toplim mirisima božićnih slastica, zapalite mirisne svijeće, skuhajte omiljeni čaj i uživajte u miru koji vas ispunjava. Promatranje snijega iz toplog doma i božićne pjesme oslobodit će sav stres koji ste akumulirali tijekom godine. Pogledajte sve božićne filmove koji vam padnu na pameti navucite ugly džempere. U takvom ozračju dočekat ćete Novu godinu s novom, svježom energijom i optimizmom.

Zajedno uredite dom

Božićnim dekoracijama ukrasite svoj dom, ali učinite to u dobrom društvu. Možete to učiniti u krugu obitelji ili pozvati prijatelje i dobro se zabaviti. Izradite ukrase i tematski uredite interijer, ali zašto ne i eksterijer. Kuglice, lampice, vjenčići i natpisi s motivirajućim porukama poseban su dio božićne čarolije.

Izradite poklone

Dok uređujete interijer, odvojite malo vremena i jedni drugima izradite poklone. Nakon toga organizirajte njihovo otvaranje i prepričavajte zanimljive priče iz života. Umjesto Djedu Božićnjaku, napišite pisma jedni drugima i osnažite međusobne veze. I za dvadeset godina kada ih ponovno pročitate i kada se prisjetite zajedničkih trenutaka, opet ćete se osjećati sretno.

Ne zaboravite pravi smisao blagdana i iskoračite iz zaokupljenosti vlastitim obvezama i problemima. Dijeljenje uvijek oplenjuje, a iskreni osmijeh koji poklonite jedni drugima postat će najljepši poklon.

Foto: Unsplash, Pexels, Instagram

Učitati još
Zatvori