Jedna od omiljenih umjetničkih ljetnih manifestacija prvi put gostuje u Puli
Jedna od omiljenih umjetničkih ljetnih manifestacija prvi put gostuje u Puli

Jedna od omiljenih umjetničkih ljetnih
manifestacija prvi put gostuje u Puli

Tek što je završilo sedmo zagrebačko izdanje na Ribnjaku, kistovi i boje organizatora i umjetnika Art Parka  ne miruju. Ekipa koja stoji iza ovog jedinstvenog projekta prvi put putuje van Zagreba, i to prema obalama Pule gdje će d 1. do 31. kolovoza 2022. parkić pored Društvenog centra Rojc, na adresi Gajeva 3, pretvoriti u mjesto opuštenih kreativnih ljetnih susreta.

Galeriju na otvorenome na novom će terenu oslikati Zagreb-Pula-Koprivnica tim umjetnika koji čine Marin Remić, Zvonimir Haramija Hans, Vedran Štimac aka Polite BastART te Boris Bare.

Art park je zamišljen kao putujući projekt

Ernest Mazarekić

„Projekt je od svojih početaka 2016. zamišljen kao putujući. Nakon zagrebačkih parkova čije smo stotine metara zapuštenih zidova oživjeli muralima, a svakodnevicu građana u njima obogatili programom i različitim kreativnim sadržajem, red je da odemo na more. Puli se baš jako veselimo jer je oduvijek kao grad imala posebnu umjetničku atmosferu, a sada imamo prilike doprinijeti joj i svojim programom“, rekao je ovim povodom Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Art park gostovat će mjesec dana u Puli

 

Art park
Ernest Mazarekić

Osim kao jedan od autora zidova nove pulske street art galerije, Puležan Vedran Štimac se u projekt uključio i kao lokalna organizacijska podrška te je ovim putem izjavio:

„Inspirirani ogromnim odazivom ljudi koji se u Art parku u Zagrebu već godinama odlično provode, zajedno sa prijateljima koji su organizatori istoga, odlučili smo da je vrijeme da ga preselimo u Pulu, i to na mjesec dana za početak. Gradu nedostaje sadržaja ovakvog tipa gdje se tijekom ljeta posjetitelji mogu opustiti u nešto ležernijem ambijentu, gdje mogu dovesti djecu i ljubimce, i pritom se zabaviti uz glazbu i vrlo pristupačnu ugostiteljsku ponudu. Osim toga, u planu su i projekcije filmova, kreativne radionice, galerija na otvorenom… Također, jedna od ključnih ideja ovog gostovanja jest doprinijeti jačanju lokalne kulturne ponude te decentralizaciji umjetničkih radova. Zidove parka kod Rojca oslikat će domaći umjetnici te će ostati kao javno trajno dobro svima.“

Art park
Borut Planinc

Art park u Puli će svakodnevno za posjetitelje biti otvoren u poslijepodnevnim i večernjim satima, a program će se redovito upotpunjavati. Detaljne informacije pratite putem službenih FB / IG profila.

Foto: Maja Riznić, Ernest Mazarekić, Borut Planinc

Učitati još
Zatvori