Od top koncerata do Harry Potter kviza – vodič za najzanimljivija događanja u Zagrebu ovog vikenda
Od top koncerata do Harry Potter kviza – vodič za najzanimljivija događanja u Zagrebu ovog vikenda

Od top koncerata do Harry Potter kviza – vodič za najzanimljivija događanja u Zagrebu ovog vikenda

Kraj tjedna donosi nam 20. izdanje Zagreb Film Festivala! Uvelike se radujemo ovom filmskom druženju, a za vas smo istaknuli i pet filmova koje jedva čekamo pogledati. No, prije toga čeka nas u Zagrebu čeka niz zanimljivih događanja, a ona vas očekaju u nastavku.

Sjajan glazbeni vikend

Jedan od najboljih domaćih rock bendova, Opća Opasnost za petak, 21. listopada je zakazao veliki koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo. Naravno, svi su čuli za Jednom kad noć, baladu koju svi pjevaju i po kojoj se ovaj bend prepoznaje. Vjerujemo kako će ona, uz ostale hitove benda, izazvati lavinu oduševljenja među obožavateljima.

Istoga dana, u intimnoj atmosferi kluba Sax održat će se koncert Borisa Štoka. Uz svoje najveće hitove, glazbenik će premijerno odsvirati i nekoliko novih pjesama.

Dan kasnije na istom nas mjestu očekuje samostalni koncert jednog od naših najistaknutijih mladih glazbenika – Filipa Rudana. U najavi stoji kako nas, uz Filipov prepoznatljiv vokalni izražaj i kantautorski potpis, koji se očituje i u sviranju gitare – očekuje odličan pop rock koncert, začinjen s malo indie muzike!

koncert

Porinom za životno djelo ovjenčan glazbenik Jura Stublić već tradicionalno se svake jeseni vraća u Tvornicu kulture, a novi susret s obožavateljima zakazao je za subotu, 22. listopada. Vjerujemo kako će i ovoga puta biti “lijepo, lijepo neopisivo”. Istoga dana u Petom kupeu susret sa zagrebačkom publikom je zakazala i Natali Dizdar. U ovom nastupu će je podržati  mladi, nabrijani i talentirani bend Toni.Drama.

roboti

Festival za sve ljubitelje tehnologije

Do subote, 22. listopada na Visokom učilištu Algebra održava se STEM festival, trodnevni događaj za sve ljubitelje tehnologije, prirodoslovlja i znanosti. Primarno, STEM festival namijenjen je mladima od 13 do 19 godina, no dobro su došli svi koje zanimaju teme, noviteti i trendovi iz svijeta znanosti i tehnologije.

Cilj je festivala pružiti priliku za razvoj djeci i mladima u području STEM-a, upoznati ih s novim inovativnim metodama učenja i načinima dolaska do otkrića i rezultata u STEM-u. Cijeli program festivala moguće je pogledati ovdje.

predstava

Petak donosi tri premijere

Predstava Talking Head Case novi je naslov SABMARINE produkcije zbog koje ćete zavoljeti domaću suvremenu plesnu scenu. Premijera nas očekuje u petak, 21. listopada u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Krećući se između orkestriranog zajedništva i karakterima naglašene samostalnosti, plesači Endi Schrötter, Lara Frgačić, Silvija Musić i Karlo Topolovec na sebe preuzimaju zadatak suočavanja s unutarnjim svijetom likova koje su kreirali; s osjećajima ukočenosti, nemirnosti, neodlučnosti i netrpeljivosti.

predstava
Povodom slavljeničke 25. kazališne sezone Teatra Tirena svoje su kreativne snage po treći put udružile redateljica Nora Krstulović i dramaturginja Nina Horvat što je rezultiralo novom predstavom za tinejdžere Boja odgoja. Predstava će premijerno biti izvedena u petak, 21. listopada s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Trešnjevka
Predstava Sloboština Barbie, prema romanu Maše Kolanović, novi je naslov koji nam donosi KunstTeatar. U režiji Natalije Manojlović, predstava počinje tridesetak godina kasnije nastavljajući živote likova koje je Maša stvorila. Premijera je zakazana upravo za petak, 21. listopada na pozornici KunstTeatara. Predstava je na repertoaru i narednog dana, a o preostalim izvedbama možete se informirati ovdje.
sajam

Subota u centru uz knjige i jazz

Došlo je vrijeme za još jednu Booksinu akciju razmjene knjiga, i to u vikend izdanju! Za one koji se još nisu susreli s ovim konceptom, nekoliko puta godišnje Booksa organizira ovu akciju na kojoj vam nudi sve svoje prikupljene knjige za predloženu donaciju od 10 kuna po knjizi. Druženje pod nazivom Svi za knjigu, knjiga za svakoga! starta u subotu u 11:00 sati.

U tijeku je 13. Zagreb Jazz Festival, u sklopu njega su planirana četiri besplatna koncerta vrhunskih domaćih jazz glazbenika. Ove subote, 22. listopada kvartet saksofonista Olivera Potočnika izvodi jazz standarde te moderne kompozicije za sve zainteresirane na Europskom Trgu. Koncert počinje u 12:30 sati.

igra

Nedjelja je rezervirana za igru

U nedjelju, 23. listopada u Vintage Industrial Baru, uz omiljenu ekipu, možete iskušati moderne društvene igre koje za vas osigurava Carta Magica. Više o ovom zanimljivom druženju možete saznati ovdje.

A nedjeljna večer nam donosi i novo izdanje Harry Potter kviza koji se održava u restoranu i baru OUT Garden. Skupite ekipu i pokažite svoje znanje o životu najpoznatijeg mladog čarobnjaka na svijetu. Kviz starta u 20:00 sati, a više o njemu možete saznati ovdje.

PS: Donosimo i 5 prijedloga kamo u Zagrebu otići na pub kviz tijekom tjedna.

Siniša Ilić, Stare stvari, kolaž, 2021

Propustili ste, pogledajte!

Do nedjelje, 23. listopada imate priliku pogledati izložbu Točke pritiska, nastalu iz umjetničkog istraživanja Tine Gverović i Siniše Ilića. Izložba je postavljena u sklopu Zbikre Richter, a u njoj umjetnici donose novi pogled na rad proslavljenog arhitekta Vjenceslava Richtera.

Kako to izgleda kada život na jednoj adresi bilježite fotografijama otkriva nam izložba DISPLACEMENT Planinska 7 autorice Petre Slobodnjak. Ona je na istoimenoj adresi, u istoj stambenoj zgradi, živjela 15 godina.

Rezultat toga je i dugotrajan, iznenađujuće uspio socijalni eksperiment u kojem je fotografkinja odigrala dvostruku ulogu, onu pokretača i sudionika. Izložbu možete razgledati u Galeriji Događanja do ponedjeljka, 24. listopada.

Foto: Pexels, MSU

Učitati još
Zatvori