Događanja s kulturnim predznakom koja vrijedi posjetiti ovog vikenda
Događanja s kulturnim predznakom koja vrijedi posjetiti ovog vikenda

Događanja s kulturnim predznakom koja
vrijedi posjetiti ovog vikenda

Vikend pred nama donosi nam službeni završetak dvadesetog izdanja Zagreb Film Festivala te priliku da vidimo “najbolje od najboljih”. No, to nije jedini filmski festival koji nas ovog vikenda očekuju u glavnom gradu. Nadalje, u  narednim danima možete sudjelovati u nizu događanja s kulturnim predznakom, a najzanimljivija među njima čekaju vas u nastavku.

Dan otvorenog grada

U subotu, 29. listopada od 12 do 17 sati na četiri lokacije u centru Zagreba očekuje nas Dan otvorenog grada. Riječ je o događanju koje želi vratiti entuzijazam stanovnika prema gradu u kojem žive i otvoriti neke nove perspektive kulturnih sadržaja. O tome što nas sve očekuje na ovogodišnjem izdanju projekta imali smo priliku saznati od koautorice projekta Anice Tomić, a spomenenuti razgovor donosimo ovdje.

​DA2 Film Festival

DA2 Film Festival prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti. Posjetitelji imaju priliku pogledati najnovije, nagrađivane, uzbudljive, poučne i zanimljive filmske naslove koji govore o najznačajnijim stvarateljima iz polja iz područja dizajna, arhitekture i umjetnosti. Kino program se održava u URANIJI Prostor kreacije, a nešto vas ondje očekuje ovog  petka i subote možete provjeriti ovdje.  

zg

Oktober kod Cibone

Green River Fest cijeloga ljeta održavao se uz obale rijeke Save, no dolaskom jeseni, pronašli su novu lokaciju za treće izdanje Malog Green Oktobera. Organizatori najavljuju kako na Trgu Dražena Petrovića, oko Cibonine dvorane, od 27. do 31. listopada caruju pivo, odlična glazba uživo i još bolja zabava, a vjerujemo da će vas znatiželja nagnati da svratite i dobro se provedete. Ulaz je besplatan, a program događanja je dostupan ovdje.

Šetnja sa Coprnicama

Ovog vikenda možete se uputiti i na tematsku šetnju Zagrebom, a naš prijedlog uoči Noći vještica je druženje s Gornjogradskim coprnica. Pridružite im se na noćnoj šetnji divnim Gradecom te saznajte što se to kroz stoljeća u coprničkim kotlima kuhalo, kako se čaralo, vračalo i bajalo. Pritom će vam se predstaviti stvarne povijesne žene dovoljno hrabre da budu vještice; moćna Kata Canković, drska plemkinja i Sybilla, biće što i nije s ovog svijeta. Svi detalji subotnje šetnje dostupni su ovdje. 

Koncert svjetske zvijezde

Macy Gray, višestruka Grammy dobitnica i jedna od najpoznatijih R&B, jazz i soul pjevačica, ponovno dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture. Njezin koncert nas koncert očekuje u subotu, 29. listopada. Soul kraljica dolazi u pratnji benda The California Jet Club povodom objave novog albuma The Reset, koju prati velika turneja. S njom smo imali priliku ekskluzivno razgovarati, a spomenuti razgovor možete pročitati ovdje.

Foto:  Unsplash, DA2 Film Festival, Unsplash, Gornjogradske coprnice, PR

Učitati još
Zatvori