Intervju za Journal: Čuli smo se s Macy Gray ususret njezinom koncertu u Zagrebu
Intervju za Journal: Čuli smo se s Macy Gray ususret njezinom koncertu u Zagrebu

Intervju za Journal: Čuli smo se s Macy Gray ususret njezinom koncertu u Zagrebu

Jedna od najvećih vokalistica današnjice, osebujna umjetnica Macy Gray ponovno dolazi u Zagreb, u Tvornicu kulture, 29. listopada i to nam je bio povod da zadnjeg kišnog petka u rujnu, porazgovaramo s njom preko zoom aplikacije. 

Zagrebačka Tvornica uskoro će postati prava R&B/soul meka. Osim najvećih hitova ove legendarne glazbenice poput “I Try”, “Sweet Baby”, “The Trouble with Being Myself”, “She Ain’t Right For You”, “Come Together”, “Finally Made Me Happy” i mnogih drugih, imat ćemo priliku poslušati njezin novi album naziva “The Reset” kojeg dolazi promovirati u sklopu istoimene turneje.

“Volim ga, zapravo je to savršeni album, na mnogo sam stvari u vezi njega jako ponosna. Jako je muzikalan, top, old school i izvest ćemo ga na zagrebačkom koncertu uz naravno druge hitove.” kaže Macy.

Njen umjetnički integritet i inovativnost pridobili su je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche, a bogata karijera predstavila bezvremenske hitove. Iza nje je sada 20 godina karijere i kaže da bi neke stvari bi promijenila, sada kada gleda unazad. 

“Napravila sam milijun pogrešaka do sada, ima dosta stvari koje bih drugačije rekla ili drugačije napravila – sve bi stalo i u knjigu. Pa eto, napisat ću je jednoga dana.”

Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray je izgradila svoju viziju, stvarajući glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa. Ipak, kaže, postoji žanr u kojem se još nije okušala, a voljela bi.

“U glazbi sam uvijek otvorena za nove stvari, za eksperimentiranje, jer kad ste umjetnik onda volite tako uskakati u različite vrste umjetnosti. Drugi ljudi to znaju promatrati i čuditi se “što sad radi, zašto to radi”, ali nama je to dio poziva. Jako volim različitu vrstu glazbe, ali voljela bih napraviti reggae album. Ipak tu sam oprezna jer je reggae toliko dragocjen, to nije glazba koju napraviš i zaboraviš na nju. U nju si doista uvučen.”

Dotakli smo se i neminovnog pitanja o umjetnosti danas i općenito uvjeta i položaja u koji su umjetnici stavljeni, pogotovo kada se cijeli svijet konstantno vrti oko nas u nekom instant filmu

“Novo doba nosi i mnoge pozitivne stvari što se tiče umjetnosti. Naime, možete u njoj uživati bilo gdje, kupovati ju, konzumirati preko različitih streamova – stvarno je puno dostupnija nego ikad prije.”

Od ovog zagrebačkog koncerta, očekujte samo najbolju energiju, kaže Macy.

“Bit će jako zabavno, očekujte veliki party, čeka nas pjevanje i plesanje zajedno. Bit će to jedna jako dobra i lijepa večer. Vidimo se tamo.”

Ulaznice su u prodaji po cijeni 200 kn (26,54 eur). Na dan koncerta cijena će biti 230 kn (30,54 eur). 

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ul. Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), sva prodajna mjesta Eventima i Entria kao i online na www.eventim.hr i www.entrio.hr.

 

Dvije ulaznice za koncert možete osvojiti i vi. Sve što trebate je poslati svoje podatke (ime i prezime, adresu i broj mobitela) na ifeellucky@journal.hr s predmetom maila MACY do petka, 28. listopada u 12:00. Dobitnika ćemo objaviti istoga dana tijekom poslijepodneva i kontaktirati ga e-mailom. Sretno!

Update: Sretana dobitnica je Ana Martić!

Foto: PROMO, PRofimedia

Učitati još
Zatvori