Izložbe, koncerti i gastro druženja – Otkrivamo što nam donosi prvi jesenski vikend u Zagrebu
Izložbe, koncerti i gastro druženja – Otkrivamo što nam donosi prvi jesenski vikend u Zagrebu

Izložbe, koncerti i gastro druženja – Otkrivamo što nam donosi prvi jesenski vikend u Zagrebu

Prvi jesenski vikend u Zagrebu ne odskače kulturnom ponudom u odnosu na svoje prethodnike. Štoviše, očekuju nas raznovrsna umjetnička, humanitarna i gastro događanja, a najzanimljivija od njih naveli smo u novom vikend vodiču!

Sajam interijera + Humanitarni buvljak

Peto izdanje InDizajn sajma interijera održava se u zagrebačkoj Areni od 23. do 25. rujna. Osim brojnih izlagača koji će predstaviti najnovije trendove u svijetu uređenja doma i poslovnih prostora, u sklopu sajma će se održati i zanimljive radionice. A jedna od popratnih aktivnosti koja nas posebno veseli jest Humanitarni buvljak s poznatima.

Održat će se prodaja predmeta koje su donirale brojne domaće zvijezde iz svijeta glazbe, sporta, televizije i mode, a prikupljeni iznos ide udruzi Nismo same za njihov projekt Nisi sama – ideš s nama. Cilj projekta je prikupiti sredstva za taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije. Svi detalji o ovogodišnjem izdanju sajma i buvljaka dostupni su ovdje.

Zagrebački salon
Foto Juraj Vuglač

Razgledavanje (anti)salona

Vikend predstavlja sjajnu priliku za posjet 57. zagrebačkom salonu vizualnih umjetnosti koji se održava na dvije lokacije, u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika i Hrvatskom inženjerskom savezu. Ovogodišnje izdanje Salona održava se pod nazivom Mi smo se pojavili kao strategija vječnosti, što je citat iz osobnog dnevnika književnika i političara Vlade Gotovca. Prema riječima organizatora, na salonu se predstavljaju radovi koji reflektiraju i propituju odnosno analiziraju koncepte slobode, javnog prostora, kulture sjećanja, nacionalizma, građanstva i suvereniteta unutar suvremenog društva.

Ljubitelji umjetnosti će ovog vikenda moći moći razgledati i Antisalon,  manifestaciju zamišljenu kao alternativni, inkluzivan i neselektivan pandan Salona mladih. Deseto izdanje Antisalona održat će se u  Galeriji Siva (AKC Medika), a izložba ostaje otvorena 23. i 24. rujna od 17 do 22 sata.

djeca

Obiteljski dan u parku

Centar za kulturu Trešnjevka već desetu godinu organizira manifestaciju Obiteljski festival u parku koja će se ove godine održati u Parku Stara Trešnjevka i Centru za kulturu Trešnjevka u subotu, 24. rujna od 15 do 21 sat. Program će se sastojati od raznih radionica za djecu i odrasle, predstave za djecu, koncerta vokalne lirike, predstavljanja dječje književnosti te putopisa.  Program je za sve građane besplatan, a svi detalji o njemu dostupni su ovdje.

klub

Let’s Go Out!

Na prvi dan jeseni 23. rujna, prostor Tvornice kulture će postat mjesto oproštaja s ljetom u sklopu programa Pozz ljetu!. Posjetitelje prema najavama čeka klasična mashup večer različitih glazbenih stilova. Klub Peti Kupe ovog će petak biti okupan berlinskim zvukom. Iz europske prijestolnice elektroničke glazbe stižu Vale Budino, jedna od najuzbudljivijih DJ-ica na tamošnjoj sceni i Longhair, novi projekt Marka Pelaića, hrvatskog producenta s berlinskom adresom.

Beogradski bend Auf Wiedersehen u subotu, 24. rujna prvi put donosi svoj rave’n’roll u Zagreb. Majstori kombiniranja gitara i elektronike nastupit će s Felverom u povodu 20. rođendana kluba Mastersa. Garaža MSU-a ponovno postaje poprište sjajnih glazbenih tuluma. Ondje nas u subotu očekuje novo izdanje BSU eventa, koji ovoga puta nosi naziv Homecoming.

Sharon Kovac

Koncert vrijedan pažnje

Kraj vikenda donosi nam i sjajan koncert.  Jedna od najvećih senzacija nizozemske glazbene scene Sharon Kovacs po drugi put dolazi u Zagreb. U nedjelju 25. rujna održati će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Ova umjetnica i kantautorica u sebi skriva glas jedne prave soul legende koja je publiku privukla prije svega, svojom jedinstvenošću i iskrenim stavom.

zgvege

 Gastro uživancije

Četrnaesto izdanje ZeGeVege festival održat će se u petak i subotu na Trgu bana Josipa Jelačića. Organizatori su naveli kako će se potruditi da i ove godine glavni zagrebački trg dva puna dana oplemene bogatom i raznovrsnom ponudom izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, pružajući pritom posjetiteljima edukativan i zabavan sadržaj. Više o ovogodišnjem izdanju festivala možete saznati ovdje.

A u gastronomskom druženju možete ovoga  vikenda uživati i u sklopu festivala Adio Lito. Festival je zamišljen tako da u Zagreb donese atmosferu ribarske fešte, i to na terasu novootvorenog bara Lemon Market. Na kućicama koje se nalaze na terasi možete se osladiti prženim gavunima, salatom od hobotnice, ribljim burgerom i drugim morskim delicijama za koje je zaslužna Fisherija, partner festivala.

Foto: Julien Duval

Zagrebački OktoBeer Fest

Kako bi doživjeli Oktoberfest ne morate skoknuti do München, već je dovoljno posjetiti The Garden Brewery. Ovaj vikend ondje vas na OktoBeer Festu očekuje niz zanimljivih događanja. Ovog petka 23. rujna u goste dolazi bend Techno Vikings, kvartet saksofona u pratnji nepogrešivog jazz bubnjara. Subota ujutro  rezervirana je za Farmers Market, a bit će predstavljen i  Rewear me buvljak.

Za glazbeni dio subote od 18:00 sati bit će zaduženi The Brothers, moderni blues band braće Filipa i Luka Palčića. Nedjelja će proći u znaku Beer Mile Run utrke, koju u organizaciji s Atletskim klubom Sljeme vodi Domagoj Jakopović Ribafish. Svaki natjecatelj treba popiti četiri piva i otrčati četiri kruga atletske staze od 400m, a ako mislite da ste dorasli izazovu prijaviti se možete ovdje. 

Foto: Pexels, PR, Juraj Vuglač

Učitati još
Zatvori