Pogledajte fotografije s ovogodišnjeg art festivala Zen Opuzen
Pogledajte fotografije s ovogodišnjeg art festivala Zen Opuzen

Pogledajte fotografije s ovogodišnjeg
art festivala Zen Opuzen

Ovoga vikenda održao se deveti festival Zen Opuzen. Svake pa tako i ove godine festival Zen Opuzen ovaj gradić na samom jugu Hrvatske pretvara u pravi umjetnički raj. Street art, land art, umjetnički i cirkuski performansi, radionice, putopisna predavanja, slam poezija, umjetničke instalacije, koncerti, partiji i još mnogo toga ovu su hrvatsku Kaliforniju još jednom pretvorili u place to be ovoga ljeta. 

zen-opuzen20
zen-opuzen1
zen-opuzen2

Zen Opuzen

Festival već godinama ljeti u Opuzen dovodi umjetnike iz svih dijelova svijeta zaslužne za stvaranje jedne lijepe priče koja iz festivala u festival raste. Ovdje je sve pomalo i sve se stigne. Ovdje su ljudi opušteni i nasmijani. Ovdje se dobro jede i pije, a ponajviše druži. Zato ne čudi da svake godine ovaj festival dovede ne željne dobre zabave do samog juga Hrvatske. Rezultat su puna srca nakon raznih koncerata (kao ove godine na St!llness primjerice) i novostečenog znanja na održanim radionicama, ali i predivno ocrtane kuće muralima lokalnih, regionalnih i svjetskih artista (Mane Mei, Boris Bare, Theic Camilo Nunes, Konjo Art, Leonard Lesić, Lav od Trnja). Cirkus Kolektiv i Camila Dropulich zaslužni su za predivne cirkuske performanse i ples na svili na opuzenskom mostu.

zen-opuzen5
zen-opuzen4
zen-opuzen3
zen-opuzen8
zen-opuzen7

Festival je gotov, ali murali su tu

Ako ste propustili ovogodišnji festival, svakako nemojte propustiti posjetiti ovaj gradić ako vaš godišnji odmor navede u ove krajeve. Zidovi će ostati oslikani, a ovaj gradić predivan sve do idućeg susretna slučajnih i namjernih prolaznika čiji će se putevi ispreplesti baš ovdje – na Neretvi. Fotke nam je poslao fotograf Ernest Mazarekić koji je i ove godine ovjekovječio događanja u Opuzenu. 

zen-opuzen15
zen-opuzen12
zen-opuzen9
zen-opuzen21
zen-opuzen6
zen-opuzen22
Učitati još
Zatvori