Okolo na moru: Novo umjetničko iznenađenje skriva se u jednoj od najljepših kala Makarske
Okolo na moru: Novo umjetničko iznenađenje skriva se u jednoj od najljepših kala Makarske

Okolo na moru: Novo umjetničko iznenađenje skriva se u jednoj od najljepših kala Makarske

U jednoj od najljepših kala stare gradske jezgre Makarske do 14. kolovoza možete otkriti još jedno umjetničko iznenađenje zagrebačkog projekta Okolo koji ovdje gostuje od srpnja do rujna.

Nakon umjetničke instalacije Među oblacima, mladog i darovitog kipara Mateja Vukovića, svoje mjesto u šarmantnim makarskim kalama pronašao je i rad dizajnerskog kolektiva The All Imaš zlatne ruke, simbolično postavljen u Prvosvibanjskoj ulici kao svakodnevna gesta odavanja počasti vrijednim rukama.

Odavanje počasti vrijednim rukama

U okviru projekta Maestrale, koji ove godine pokreće Grad Makarska, Okolo na more donosi odabrane umjetničke instalacije, prethodno predstavljene na zagrebačkom izdanju, pozivajući tako građane i posjetitelje da kroz umjetnost otkriju grad. Ovoga puta, Okolo poziva na istraživanje Prvosvibanjske ulice, čiji šarm naglašavaju ateljei i galerije raznih kreativaca, umjetnička druženja na skalama i okupljanje zajednice oko lijepih priča.

Okolo
Ivo Ravlić

Upoznajte Makarsku kroz rad umjetnika

Nakon razgledavanja instalacije Imaš zlatne ruke, koja se osvrće na sve one vrijedne ruke koje poznajemo odmalena, a koje predstavljaju važnost i neizbježnost fizičkog rada koji trebamo uvijek iznova cijeniti, uputite se u istraživanje lokalne umjetničke scene, zavirite u prostore u kojima stvaraju lokalni umjetnici, dizajneri i obrtnici, upoznajte Makarsku kroz njihove ruke i podržite njihov rad.

Umjetnički susreti Okolo po Makarskoj nastavljaju se još u rujnu, kada će svoj zadnji ples ovog ljeta otplesati Plesači kiparice Ana Marije Maravić u jednom od skrivenih dvorišta Makarske.

Okolo
Ivona Bezmalinović

Suvremena umjetnost predstavljena široj publici

Postavljajući umjetničke radove u gradski krajolik, Okolo oživljava javne prostore i pretvara ih u mjesta gdje se umjetnost spontano dotiče svakodnevice grada čineći ju drugačijom i ljepšom. U prvi plan stavlja hrvatske umjetnike te njihov osobni doživljaj i viziju grada, istovremeno približavajući suvremenu umjetnost široj publici. Ove godine Okolo se udružuje s novim projektom Maestrale koji u Makarsku donosi dašak kulturnog osvježenja i oživljava bogatu povijest grada te postaje mjesto susreta i povezivanja lokalnog stanovništva, turista i prolaznika, pružajući priliku za upoznavanje Makarske kroz skrivene gradske kale, lokalne meštre i umjetnike te suvremene umjetničke instalacije.

Okolo
Ivona Bezmalinović

Ovom suradnjom Grada Makarske i umjetničkog projekta Okolo Makarska postaje službena Okolo na moru destinacija, a projekt će se u budućnosti širiti i razvijati kroz suradnju s umjetnicima Splitsko-dalmatinske županije, kao i na međunarodnoj razini.

Događanje se ostvaruje uz podršku Turističke zajednice grada Makarske. Program projekta Maestrale možete pratiti na Facebooku i Instagramu te mrežnim stranicama Grada Makarske i Turističke zajednice grada Makarske.

Foto: Ivona Bezmalinović, Ivo Ravlić

 

Učitati još
Zatvori