Za tjedan dana počinje Festival svjetla Zagreb 

Za tjedan dana počinje Festival
svjetla Zagreb 

I ove godine u Zagrebu će se održati omiljeni umjetnički festival, Festival svjetla Zagreb. Na brojnim lokacijama uz razne popratne sadržaje izložit će se brojne svjetlosne instalacije. Festival počinje za tjedan dana, 16. i trajat će do 20. ožujka.

Festival svjetla Zagreb

Što je život bez umjetnosti svjetla, te nove umjetničke discipline koja je iz muzejskih prostora izašla na ulicu, među ljude… Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije. Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

Tradicija diljem svijeta 

U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom… Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu. Ovdje možete pročitati cjelokupni ovogodišnji program koji uključuje zanimljive svjetlosne instalacije na raznim lokacijama na gornjem gradu (kula Lotrščak, Vrazova livada, Tunel Grič, na Zrinjevcu, Maruliću, Mažurancu, Europskom trgu, kao i na nekim neobičnim lokacijama kao što je primjerice Zračna luka Zagreb. 

Foto: Lice grada, renderi

Učitati još
Zatvori