Pogledajte kako će izgledati nove instalacije Festivala svjetla Zagreb
Pogledajte kako će izgledati nove instalacije Festivala svjetla Zagreb

Pogledajte kako će izgledati nove
instalacije Festivala svjetla Zagreb

I ove godine u Zagrebu će se održati omiljeni umjetnički festival, Festival svjetla Zagreb. Na brojnim lokacijama uz razne popratne sadržaje izložit će se brojne svjetlosne instalacije. Festival počinje 15. i trajat će do 19. ožujka.

Svi posjetitelji će, tijekom pet dana, moći obići ukupno 33 atrakcije na 28 lokacija Gornjeg i Donjeg grada koje će ponovo pozdraviti  novi početak i novu nadu – proljeće!

Festival svjetla Zagreb

Dolazak proljeća i pojam svjetlosti oduvijek vežemo jedno uz drugo. S veseljem ponovno izlazimo na ulice našeg grada i upijamo njegovu novu energiju obasjanu svjetlosnom umjetnošću koja iznova pokazuje da je proljeće – renesansa u nama i oko nas. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti popularne lokacije Gornjeg i Donjeg grada.

Festival svjetla Zagreb nisu samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, zaigrane animacije i raznobojni objekti, već dobre emocije, pozitivna energija i doček proljeća kojeg svi željno iščekujemo. Kroz pet dana festivala prepustili smo domaćim i inozemnim umjetnicima ulice, parkove, trgove, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigranu scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

Tradicija diljem svijeta 

Program otvorenja zakazan je za srijedu, 15. ožujka, u 19:00 sati na laser showu kod Ljetne pozornice Tuškanac, a, kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata. Prilikom postavljanja Festivala vodi se računa i o svjetlosnom onečišćenju koje je svedeno na minimum i vremenski ograničeno, čime je dodatno zagarantiran najmanji mogući utjecaj na čovjeka i prirodni okoliš u cjelini.

Ulazak na sve programe je besplatan, a više informacija o pojedinim programima, kao i karta lokacija, dostupni su u Centrima za posjetitelje te na: www.festivalsvjetlazagreb.hr.

Najavni video ovogodišnje manifestacije čeka vas u nastavku:

Foto: Festival Svjetla Zagreb

Učitati još
Zatvori