WallWare je domaći brend zahvaljujući kojem ukrasne tanjure ponovno želimo u interijeru
WallWare je domaći brend zahvaljujući kojem ukrasne tanjure ponovno želimo u interijeru

WallWare je domaći brend zahvaljujući kojem ukrasne tanjure ponovno želimo u interijeru

Prilikom posjeta ovogodišnjem izdanju sajma umjetnina Art Zagreb ponovno smo se imali priliku osvjedočiti u ljepotu proizvoda koji nastaju u sklopu brenda WallWare. Riječ je o dizajnerskom studiju koji stvara originalne zidne ukrase. Naglasak je pritom stavljen na, mogli bismo reći i pomalo zaboravljene dekorativne predmete, ukrasne tanjure.

Riječ je o ručno rađenim pojedinačnim komadima te setovima izvedenima u kružnom i pravokutnom formatu. Odlikuju se nizom vintage motiva, među kojima prevladavaju oni florealne i animalne tematike. Motivi su preuzeti iz knjiga, karata i grafika koje datiraju u 19. stoljeće te su digitalno preneseni u grafički dizajn.

Kreirane slike tiskaju se na različitim papirima, tkaninama i platnu, a potom se montiraju na ručno izrađeno staklo. Staklene deko ploče obložene su mekim filcom i bakrenim rubom, a uz svaki primjerak dolazi i vješalica.

Iza brenda WallWare, čije je središte u Motovunu, stoje supružnici Lotte & Rudi, koji su život u Belgiji zamijenili onim u pitoresknom istarskom  mjestašcu. Kada su 2017. godine pokretali brend, njihova želja bila je kreirati jedinstveni proizvod koji će biti istovremeno originalan i vrlo retro. Pokazalo se kako su u svojoj namjeri itekako uspjeli.

Radovi brenda WallWare doista sjajno spajaju tradiciju i aktualne trendove u svijetu uređenja. Doista, riječ je o radovima koji će se uspješno uklopiti u različite prostore te su lišeni stilske zavisnosti. Ujedno su i sjajni dokaz tvrdnje kako i mali detalj može učiniti veliku razliku. Cjelokupnu kolekciju Tanjura možete razgledati ovdje.

Foto: Instagram (@wallware)

Učitati još
Zatvori