Počinje Zagreb Design Week, a donosimo još 3 umjetnička festivala koji nas očekuju u rujnu
Počinje Zagreb Design Week, a donosimo još 3 umjetnička festivala koji nas očekuju u rujnu

Počinje Zagreb Design Week, a donosimo još 3 umjetnička festivala koji nas očekuju u rujnu

U utorak 6. rujna starta novo, deveto po redu izdanje festivala Zagreb Design Week. Tema ovogodišnjeg festival dizajna je Limitless / Bez granica, kojom se nakon dvije godine ograničenja slavi ponovno okupljanje i sloboda kao neizostavan dio kreativnog procesa. U šest dana, na dvanaest lokacija očekuje nas bogat program, koji uz tematske izložbe donosi i predavanja te radionice.

Zagreb Design Week predstavlja tek uvod u mjesec koji je ispunjen nizom zanimljivih umjetničkih festivala i manifestacija. Pred nama su još tri kulturne manifestacije zahvaljujući kojim ćemo imati priliku upoznati se sa suvremenom umjetničkom produkcijom. Više o njima donosimo u nastavku.

izložba

ArtZagreb

Prostor Akademije likovnih umjetnosti ugostit će od 15. do 18. rujna međunarodni sajam suvremene likovne umjetnosti ArtZagreb. Pokrenut 2018. godine, ubrzo se etablirao kao središnje događanje hrvatskog tržišta umjetnina.

Jednom godišnje, tijekom četiri dana, na Art Zagrebu predstavljaju se najbolje galerije i umjetnici hrvatskog tržišta. Osim sajmenog dijela, program je obogaćen panelima, predavanjima, radionicama i projekcijama dokumentarnih filmova.

izložbe

57. Zagrebački Salon

U četvrtak 15. rujna otvara se i 57. Zagrebački Salon, jedna od najstarijih skupnih izložaba domaćih autora. Program će se održavati na dvije lokacije, u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika i Hrvatskom inženjerskom savezu.

Ovogodišnje izdanje Salona održava se pod nazivom “Mi smo se pojavili kao strategija vječnosti“, što je citat iz osobnog dnevnika književnika i političara Vlade Gotovca. Izložba ostaje otvorena sve do nedjelje 20. studenog.

izložbe

Reli po galerijama

Rujan nam donosi novo izdanje interaktivne kulturne manifestacije Reli po galerijama. Ona umrežuje deset galerija u Zagrebu i aktivno uključuje posjetitelje u njihov obilazak. Ovogodišnji osmi po redu Reli održati će se u petak 16. rujna, a vrijeme trajanja predviđeno je od 17 do 22 sata.

Pravila igre su vrlo jednostavna! Redoslijed obilaska galerija nije zadan, a od 17 sati mape se mogu preuzeti u bilo kojoj galeriji koja sudjeluje u Reliju po galerijama. U svakoj sljedećoj galeriji se nastavljaju skupljati naljepnice koje je potrebno zalijepiti na oznaku posjećene galerije. Posjetitelji koji uspiju popuniti cijelu mapu i obići sve galerije dobivaju digitalnu diplomu.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori