Od Visa do Vinkovaca: 7 festivala kojima se radujemo ovog rujna
Od Visa do Vinkovaca: 7 festivala kojima se radujemo ovog rujna

Od Visa do Vinkovaca: 7 festivala
kojima se radujemo ovog rujna

Rujan pred nama donosi niz zanimljivih događanja koje nas vode na kulturno proputovanje uzduž i poprijeko Hrvatske. Od Visa do Vinkovaca, od kino projekcija do glazbenih nastupa, donosimo sedam prijedloga kulturnih festivala koji nas očekuju u nadolazećem mjesecu.

Događanja

Split Film Festival

Međunarodni festival novog filma održat će se u Splitu od 1. do 9. rujna 2022. godine. Nakon prošlogodišnjeg ‘online izdanja’, ove godine ponovno imamo priliku filmove gledati uživo i to u prostoru kina Karaman.

Dvadeset i sedmo izdanje festivala će, kao i dosad, prikazivati filmove u dugometražnoj i kratkometražnoj međunarodnoj konkurenciji. Publika će imati priliku upoznati se i s novim filmovima u Hrvatskom programu, a detaljan uvid u sve projekcije dostupan je ovdje.

Događanja

Dimensions Festival

U četvrtak kreće i jubilarno 10. izdanje Dimensions festivala kojim već tradicionalno ispraćamo ljeto u The Garden resortu u Tisnom. Poznati festival elektroničke glazbe se održava od 1. do 5. rujna, a za svoj jubilej je pripremio pravu poslasticu od line-upa. Provjeriti ga možete na linku.

Događanja

Festival bajke u Ogulinu

Ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija Ogulin će, od 9. do 11. rujna, učiniti centrom zabave, dobrog raspoloženja, bajkovitog stvaralaštva te kulturnog programa za djecu, mlade i odrasle.

Idealna je ovo prilika da cijela obitelj provede kvalitetno zajedničko vrijeme i uputi se na neke od festivalskih scena diljem grada koje nose prigodna imena – Regoč, Đulin vrt, Neva Nevičica, Stribor, Potjeh, Kosjenka i Domaći. Detaljan program festivala donosimo ovdje.

Događanja

Four River Film Festival

Karlovac će od 6. do 10. rujna ugostiti 15. izdanje Four River Film festivala. Riječ je o međunarodnom festivalu namijenjenom sednjoškolskom filmu. Uz njega će biti održana i 27. Filmska revija mladeži koja donosi ostvarenja koja su kreirali mladi u dobi od 14 do 20 godina. Program festivala nalazi se ovdje. 

Događanja

Vinkovačke jeseni

Rujan nam donosi i 57. izdanje Vinkovačkih jeseni. Naše tradicijsko bogatstvo sjat će u punom sjaju od 9. do 18. rujna kada će Vinkovcima odzvanjati zvuci tamburice, a okupljeni uzvanici će imati priliku vidjeti što to u ranu jesen ima ispod zlatnog nam slavonskog sunca. Detaljne informacije o manifestaciji koja slavi tradicijsku kulturu dostupne su ovdje. 

Događanja

Goulash Disko

Otok Vis će od 14. do 18. rujna ugostiti osebujan glazbeni festival – Goulash Disco. Riječ je o festivalu koji okuplja umjetnike koji se mogu svrstati pod nazivnik glazbenog undergrounda. U opisu festivala istaknuto je kako on spaja “spaja pozitivnu glazbu, djevičansku prirodu i kolektivnu nevjerovatnost”. Program ovogodišnjeg izdanja festivala možete provjeriti ovdje. 

Događanja
PIF

Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF

Impresivno 55. izdanje Međunarodnog festivala kazališta lutaka održat će se u Zagrebu od 16. do 22. rujna. U sedam festivalskih dana imat ćemo priliku uživati u dvadesetak profesionalnih te amaterskih lutkarskih kazališta i družina, koje izvode predstave za djecu i odrasle. Cjelokupni program najstariji i najveći međunarodni festival kazališta lutaka u Hrvatskoj dostupan je ovdje. 

Foto: Pexes, SFF, Dimensions Festival, Festival bajke, FRF, Goulash Disko, Vinkovačke jeseni, PIF

Učitati još
Zatvori