U najljepšoj IKEA poslovnici u Europi moguće je i prespavati
U najljepšoj IKEA poslovnici u Europi moguće je i prespavati

U najljepšoj IKEA poslovnici u Europi
moguće je i prespavati

U blizini bečkog Zapadnog kolodvora u popularnoj shopping ulici Mariahilfer Straße, prošlog je kolovoza svoja vrata otvorila inovativna zgrada švedskog proizvođača namještaja IKEA.

Prozvana i IKEA budućnosti, ova poslovnica se od svojih prethodnica razlikuje konceptom koji je u prvom redu usmjeren na gradske kupce. Lokalni arhitektonski studio Querkraft Architekten u prostor nije uključio parkirna mjesta, tako da se do prodavaonice može doći samo pješice ili javnim prijevozom.

Pažnju plijeni rešetkasta fasada koja je modelirana kao polica za knjige, a koja pruža prostor za 160 stabala u loncima. Vertikalni botanički vrt zamišljen je kao prirodni sustav klimatizacije, koji pomaže pročišćavanju zraka u blizini.

Joe&joe
Joe&Joe

Još jedna nekonvencionalna značajka IKEA Vienna Westbahnhofa je hostel Joe&Joe, smješten na posljednja dva kata. Projekt francuske grupacije Accor zamišljen je kao hostel budućnosti, odnosno otvoren prostor zamišljen kao produžetak dnevne sobe. Hostel raspolaže s 345 ležaja podijeljenih u privatne sobe i grupne spavaonice.

Joe&Joe
Joe&joe

Interijer djeluje kao svojevrsni Ikein showroom. Već po dolasku, posebnu pažnju plijeni otvoreni zajednički prostor kojim dominira veliki šank, kao stvoren za brojna druženja. Idealni prostor za druženje je i velika rooftop terasa koja pruža panoramski pogled na austrijsku metropolu.

Osim u hostelskom baru, u dnevnom obroku možete uživati i u tradicionalnom Ikea restoranu, smještenom nekoliko etaža niže.

Joe&Joe

Zidovi bečkog hostela Joe&Joe ukrašeni su radovima lokalnih street art umjetnika. A još jedna osobitost kojom se diči je i dvorana namijenjena privatnim kino projekcijama.

Joe&Joe
Joe&Joe

Osim sjajnom lokacijom i upečatljivim dizajnom, hostel se diči i sjajnom atmosferom što potvrđuju brojne pozitivne recenzije. Definitivno se našao i na našoj listi želja.

Foto: Accor, IKEA Austria

Učitati još
Zatvori