TOGO sofa: Klasik produkt dizajna čija slava ne blijedi
TOGO sofa: Klasik produkt dizajna čija slava ne blijedi

TOGO sofa: Klasik produkt dizajna
čija slava ne blijedi

Ako je određen proizvod na tržištu dostupan već 49 godina, onda za njega spremno možemo ustvrditi kako je pravi “hit”. Upravo je to slučaj sa TOGO sofom, komadom koji je za prestižnog francuskog proizvođača namještaja Lignet Roset osmislio dizajner Michel Ducaroy.

Klasik dizajna čiji nastanak prati zanimljiva anegdota

Ducaroy je na ideju o “zgužvanom stolcu” došao jednog jutra dok je prao zube. Tada je primijetio kako se aluminijska tuba paste za zube savija unazad, spajajući dva kraja. Brza skica nastala iz ovog opažanja rezultirala je kreiranjem TOGO sofe koja je javnosti premijerno predstavljena u Parizu 1973. godine.

Od skepse do obožavanja

Ducaroyev dizajn dočekan je sa skepticizmom, a glavni šok bio je taj što sofa nije imala bazu. Njegova udobnost ubrzo je pokolebala skeptičare te je TOGO sofa postala ikona groovy dizajna iz ere 1970-ih s nizom modularnih veličina koje se mogu kombinirati. Udobna, pristupačna i laka za premještanje osigurala je kultni status, koji je nepokoleban sve do danas.

Efektna u svojoj jednostavnosti

Trendovi u uređenju interijera dolaze i prolaze, no ovaj efektan komad namještaja uvijek iznova pronađe svoje poklonike. Njegovoj popularnosti uvelike pridonosi činjenica kako izvedeni dizajn uspješno spaja estetiku i funkcionalnost. TOGO sofa u prostoru djeluje gotovo skulpturalno,  pritom pružajući savršenu oazu za opuštanje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori