Tea Jurišić i Chez 186 iz kolektiva Graffiti na Gradele oslikali zid dugačak 500 metara
Tea Jurišić i Chez 186 iz kolektiva Graffiti na Gradele oslikali zid dugačak 500 metara

Tea Jurišić i Chez 186 iz kolektiva Graffiti na Gradele oslikali zid dugačak 500 metara

Omiš je spreman za turističku sezonu, a goste će osim predivnih plaža i kristalnog mora ove godine privući i jedan od najvećih murala u Hrvatskoj. Za ovo maestralno morsko umjetničko djelo zaslužni su muralisti iz kolektiva Graffiti na Gradele, Tea Jurišić i Chez 186.

Mural u Omišu

Nedavno su @tea_jurisic i @chez_186 na poziv @visitomis i Grada Omiša oslikali jedan od najvećih, ako ne i najveći, mural u Hrvatskoj. Mural je dugačak više od 500 metara i nalazi se na Brzetu u Omišu, a preko 1000 četvornih metara zida oslikano je svima omiljenim (ne)radnjama sa plaže, kojih je bezbroj. Svatko se može prepoznati u ovim divnim prizorima godišnjeg odmora, a ne sumnjamo da će svim kupačima upravo te omiljene radnje još više uljepšati ovaj predivan mural.

chez-tea-mural-omiš14

Definitivno je lijepo vidjeti kako gradovi i općine diljem Hrvatske sve više shvaćaju važnost umjetnosti u javnom prostoru pa tako zidovi i drugi prostori postaju umjetnička platna eminentnim umjetnicima ovog žanra. Toj popularizaciji definitivno pridonose i umjetnički festivali poput Graffita na Gradele koji se već dvanaestu godinu za redom održava u Bolu na Braču. Upravo će se tamo i ovoga ljeta, točnije od 24. do 28. srpnja oslikavati zidovi ovog turističkog simbola Jadrana. Sve o festivalu možete pročitati ovdje, kao i na njihovim službenim stranicama.

chez-tea-mural-omiš1
chez-tea-mural-omiš2
chez-tea-mural-omiš3
chez-tea-mural-omiš5
chez-tea-mural-omiš7
chez-tea-mural-omiš8
chez-tea-mural-omiš9
chez-tea-mural-omiš10
chez-tea-mural-omiš11
chez-tea-mural-omiš12
chez-tea-mural-omiš13
chez-tea-mural-omiš15
chez-tea-mural-omiš16
chez-tea-mural-omiš17

Foto: Graffiti na Gradele

Učitati još
Zatvori