U Laubi se otvara izložba Stay hydrated, umjetnice Gabrijele Perak
U Laubi se otvara izložba Stay hydrated, umjetnice Gabrijele Perak

U Laubi se otvara izložba Stay hydrated,
umjetnice Gabrijele Perak

Laubin projektni ciklus Šalji dalje nastavlja s izložbama radova mladih autora, a ovaj put ugošćuje umjetnicu Gabrijelu Perak. Izložba Stay hydrated predstavlja umjetničku krizu kojoj se autorica  suprotstavljala crtežima, tušem i akvarelima.

“Umjetnici često svoje stanje (ne)kreativnosti doživljavaju apokaliptično, vlada živčanost, bezvoljnost, lijenost i sumnja u umjetnički poziv. Ovo je ujedno i prva kriza s kojom se studentica grafike na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Zagrebu odlučila suočiti. Okruženi medijima često dobivamo taj podsjetnik – hidrirajte se, pijte vodu kako bi bili zdravi i poletni. Umjetnica u radu preispituje mjesto stvaranja i krize te je odlučila spojiti te dvije, ne tako odvojene sfere rasta kroz život kako bi sama sebi obilježila izložbu kao podsjetnik da krize znaju biti lijepe i nagrađene novim idejama. Ovdje, u izloženim radovima mozak i ruke ne funkcioniraju zajedno ili funkcioniraju na nekakvoj podsvjesnoj razini, ovdje se raščlanjujem na dijelove, čitaju svoj unutarnji dnevnik, izlažu u javnosti, bez ikakvog srama proslavljaju ovu mukotrpnu krizu. Kada biste me pitali što je na radovima, koji su nazivi, čiji su to portreti ja vam ne bi znala odgovoriti.” – kaže Gabrijela.  

Otvorenje izložbe je 28. veljače s početkom u 19h u prostorima Laubinog kafića BeznazivaUlaz je besplatan, a izložbu možete pogledati radnim danom od 9 do 21h do 13.ožujka kada krećemo sa trećom izložbom ovogodišnjeg ciklusa Šalji dalje. Više o projektu možete pronaći na linku https://www.lauba.hr/salji-dalje/ .

Foto: Lauba

Učitati još
Zatvori