Gotov je najpoznatiji božićni izlog u gradu: Saša Šekoranja opet oduševljava
Gotov je najpoznatiji božićni izlog u gradu: Saša Šekoranja opet oduševljava

Gotov je najpoznatiji božićni izlog u gradu: Saša Šekoranja opet oduševljava

Gradske ulice polako se pripremaju za oživljavanje čarolije Božića. Ukrasi se marljivo postavljaju, pale se prve lampice, a novo ruho dobivaju i gradski izlozi. Uoči svakog Božića, posebno se radujemo vidjeti što je za nas pripremio umjetnik Saša Šekoranja.

Po prvi puta uređenje božićnog izloga imamo priliku vidjeti u novom prostoru njegovog cvjetnog studija, smještenog unutar već postojećeg Studija Franić Šekoranja u ulici Kralja Držislava 10. 

PS: Među prvima smo imali priliku zavriti u njega, a u virtulanu šetnju možete i vi krenuti s nama na linku.

Pisma i čestitke s lijepim željama od kojih golubovi pletu vijenac i nose ih u svijet. U izlogu je sve bijelo, nježno, smireno…. baš kao u Gabinoj pjesmi ‘Prvi snijeg’, istaknuo je Šekoranja u objavi na svom Instagramu, koju je popratio upravo spomenutim glazbenim zapisom.

U navedenoj objavi umjetnik je istaknuo kako toplinu ovoj umjetničkoj instalaciji daje titranje svijeća, zlatotisak na pismima te nježni aranžmani od plimozusa i ruža umočenih u vosak.

Podsjetimo, prošle godine njegov je izlog donio malo drugačiju viziju blagdana, uvrstivši u nju morske motive. Oni su ipak uspješno urodili raskošnom, toplom i bajkovitom blagdanskom pričom. Možete je se prisjetiti ovdje.

Ove godine za nas je pripremio nešto tradicionalniju snježnu bajku, uz koji smo i sami poželjeli da nas, nakon dugo vremena, dočeka bijeli Božić. Za kraj, Sašine želje ostaju iste, a mi ih spremno potpisujemo – Veselite se jako i slavite ljubav!

Foto: Instagram (@sasasekoranja)

Učitati još
Zatvori