Bili smo u novom studiju Saše Šekoranje i predivan je
Bili smo u novom studiju Saše Šekoranje i predivan je

Bili smo u novom studiju Saše
Šekoranje i predivan je

Ako ste ovih dana prolazili Dežmanovim prolazom mogli ste primijetiti kako se na prostoru nekadašnjeg cvjetnog studija Saše Šekoranje ne nalazi ništa. No to nije razlog za paniku već za veselje, jer se kreativni i prodajni prostor ovog umjetnika preselio na veću i bolju lokaciju. Cijelo područje centra grada oko Džamije, možemo reći gradska dizajnerska meka dobila je još jednog novog/starog stanovnika – umjetnika Sašu Šekoranju. Cvjetni studio tako se skućio unutar već postojećeg studija Franić Šekoranja u ulici Kralja Držislava 10.

saša-šekoranja-nov-studio2

Novi studio Saše Šekoranje

Kako je jesen uvijek sjajan moment za nove početke tako je i ova promjena, svima lijepo “sjela”. Veselimo se novim šarolikim kreacijama u izlogu jedne od najšarmantnijih zagrebačkih ulica. A kako nismo mogli izdržati morali smo ju posjetiti odmah nakon otvorenja. S nama su se predivnim prostorom prošetale i hrvatska modna ikona Đurđa Tedeschi i vlasnica portala Journal.hr i Journal.rs Iva Radić. Na fotografijama pogledajte kako izgleda novi studio, a Saša nam je u razgovoru otkrio sve detalje.

saša-šekoranja-nov-studio3
saša-šekoranja-nov-studio1
saša-šekoranja-nov-studio7
saša-šekoranja-nov-studio6
saša-šekoranja-nov-studio5
  • Koliko je velik novi prostor cvjećarnice?

U dojmu cvjećarnica izgleda puno veće od one u Dežmanovoj koja je bila čitava u izlozima. Ovaj prostor se nadovezuje na studio za interijere  koji je na katu iznad, a podrumskom djelu se nalaze vitrine s vazama i eksponatima te kuhinja

saša-šekoranja-nov-studio30
IVA X SEKORANJA_7
IVA X SEKORANJA_2
saša-šekoranja-nov-studio34
saša-šekoranja-nov-studio11
saša-šekoranja-nov-studio9
IVA X SEKORANJA_18
  • Lokacijski se uklapa u cijeli ovaj prostor zagrebačkog Design Districta, hoće li on biti višefunkcionalan?

Moj prostor je sam po sebi višefunkcionalan, cvjećarna u kojoj radim, izlažem slike, keramiku, stvaram instalacije. I u samoj ideji stvaranja prostora uvijek razmišljam o njegovoj transformaciji, za mene je to kao postavljanje nove izložbe. Kao galerija koja čeka posjetitelje. Najviše se veselim kada prolaznici zastanu i budu zadivljeni i inspirirani.

IVA X SEKORANJA_22
IVA X SEKORANJA_19
saša-šekoranja-nov-studio24
saša-šekoranja-nov-studio15
saša-šekoranja-nov-studio32
IVA X SEKORANJA_23
saša-šekoranja-nov-studio31
IVA X SEKORANJA_3
IVA X SEKORANJA_14
saša-šekoranja-nov-studio13
  • Posebno su nas oduševili cvjetni zidovi na ulazu, koja je priča iza njih?

Stakleni kubusi su poput akvarija, za mene poput platna po kojem slikam s cvijećem. Ponekad stavim samo nekoliko cvjetova, a ponekad ih napunim šarenim cvijećem pa izgledaju poput koraljnog grebena. Te vitrine imaju funkciju da cvijeće održe što dulje svježim te da takvo cvijeće traje u vazi dulje.

saša-šekoranja-nov-studio26
iva-radić-šekoranja-studio14
saša-šekoranja-nov-studio23
IVA X SEKORANJA_10
  • U prostoru se nalazi predivna tapiserija, koja je njegova posebnost? 

Na zidu radionice obješena je  francuska tapiserija iz 18 st Aubusson. S prizorom šume, ta antikna tapiserija u kontrapunktu s modernim srebrnim pultom  sjajna je podloga cvijeću. Tapiserije su mi u zadnje vrijeme velika preokupacija, njihove čudesne boje i teksture vrlo su uzbudljive.

iva-radić-šekoranja-studio31
saša-šekoranja-nov-studio35
IVA X SEKORANJA_11
iva-radić-šekoranja-studio12
  • Što veže vas i Đurđu Tedeschi, a što vas veže s Ivom Radić?

S Đurđom sam prijatelj 30 godina, puno smo toga ispričali jedno drugom, putovali, smijali se , međusobno se inspirirali i učili jedno od drugog. Kada sm bio u cvjećarnici, onoj maloj u Ilici pored Britanca, Đurđa je dolazila svakodnevno, način na koji se obukla inspirirao bi me da nešto još dodam na čitav styling. Ponekad bi joj u kosu upleo po neku bobicu biserka, a sjećam se jednom sam joj privezao oko struka čitav naramak grana. Obožavao sam gledati reakcije prolaznika dok je prolazila gradom. Iva perfektno izgleda u svakoj prigodi. Sve što nosi, nosi s puno stila, nepogrešivo bira pravu stvar. Iva ima nevjerojatnu energiju, brza je, sve rješava odmah. Tu smo slični, a to je danas tako rijetko. Odlično surađujemo na projektima i totalno se kužimo.

IVA X SEKORANJA_21
IVA X SEKORANJA_27
IVA X SEKORANJA_20
saša-šekoranja-nov-studio24
saša-šekoranja-nov-studio37
saša-šekoranja-nov-studio14
saša-šekoranja-nov-studio29
IVA X SEKORANJA_26
saša-šekoranja-nov-studio54
saša-šekoranja-nov-studio53
Učitati još
Zatvori