Božićni izlog Saše Šekoranje ponovno nas je oborio s nogu
Božićni izlog Saše Šekoranje ponovno nas je oborio s nogu

Božićni izlog Saše Šekoranje
ponovno nas je oborio s nogu

Čarolija Božića je pred vratima, a ona njezina ekstravagantnija verzija uvijek dolazi iz kreativnog uma Saše Šekoranje. Izlog njegove cvjećarnice u Dežmanovom prolazu svake godine lansira nas u nevjerojatne božićne priče, pa je isti slučaj i ovoga puta. Njegov izlog zasjao je u božićnom ruhu, s pomalo neobičnim, ali originalnim i maštovitim motivima. 

Izlog Saše Šekoranje 

Saša svako godine iznova uspije nadmašiti sebe i svoja prethodna izdanja. Malo drugačija vizija blagdana, opet je raskošna, topla i bajkovita. Morski svijet u bojama koralja i zlata, iako na prvi spomen ne zvuči božićno, sami vizualni dojam je fantastičan i upravo nas on uvlači u neobičnu božićnu bajku. Make a wish/Zaželi želju, iz predivnog izloga poručit će vam ribice obložene zlatom. Saša je na ideju “morskog” božićnog izloga došao zbog ovogodišnjeg Adventa u Rovinju.

“Svake godine želimo pomaknuti granice i napraviti nešto novo. Orašari, zvijezde, borovi i bijeli Božić je nešto što je standardno i na to uvijek dobivaš, upravo zato smo ove godine odlučili napraviti nešto drugačije. Kako ove godine paralelno radim Advent u Rovinju nekako mi se more nametnulo kao inspiracija. Do sad nikad nisam zamišljao Božić na moru, pa sam zato ovaj izlog zamislio kao jedan božićni akvarij. Centar čini bor od riba, zlatnih ribica koje su tu da nam ispune sve želje.”- kaže Saša.

Cijeli izlog je doista prepun detalja. Sve kreće od prvotne ideje na koju Saša u realizaciji samo nadodaje. Crta velike modele koji se izrezuju iz dasaka, na njih se dodaju gliteri, rasvjeta, elektromotori. Posebno se ovdje vidi to nasljeđe scenografije iz kazališta, a to su ti tilovi koji rade jednu difuznu sliku, pomalo zamućenu, koja je zaslužna za taj bajkovit dojam. Cijela priča je slojevita i tvori jednu zanimljivu cjelinu. 

Saša nam je otkrio i neke detalje o Adventu u Rovinju koje priprema, a koji će u najmanju ruku biti originalni.

Osim centra grada, uređivat ćemo i hotele (kao što je primjerice hotel Adriatic), a centralna instalacija bit će postavljena u luci. Kako je tema adventa Božić s mora, u luku će doplovljavati Batane, tradicionalne rovinjske barke, koje će nositi velike svjetleće zvijezde, a predvodit će oh zvijezda repatica. Batana će se pojavljivati i u drugim ukrasima po gradu, kao što je primjerice adventski vijenac dug pet metara.

Svakako ovih blagdana navratite do Rovinja, a dok ste još u Zagrebu obavezno prošećite do Dežmanovog prolaza i zaželite želju.

Učitati još
Zatvori