Ovo su mjesta na kojima možete pronaći najbolje proizvode domaćih i regionalnih kreativaca
Ovo su mjesta na kojima možete pronaći najbolje proizvode domaćih i regionalnih kreativaca

Ovo su mjesta na kojima možete pronaći najbolje proizvode domaćih i regionalnih kreativaca

Jedna od najstresnijih stvari u prosincu je kupovanje poklona. Često nam je teško odabrati one najbolje za našu obitelj i prijatelje i pokušavamo si maksimalno olakšati. Najbolji način za to je odabrati unikatne poklone domaćih i regionalnih kreativaca. Super je kada to možemo učiniti na jednom mjestu. Vrijeme pred nama, vrijeme je raznih sajmova i događanja pa smo ih zato okupili na jednom mjestu kako bi vaša božićna potraga za poklonima prošla što bezbolnije. Ovo su neki od sajmova i digitalnih platformi na kojima ćete pronaći sve što tražite. 

Sajam kreativnog kolektiva MADE BY

Sajam kreativnog kolektiva MADE BY: održava se  16. i 17. prosinca u holu Doma sportova Zagreb. Ovo je najveći taj sajam do sada s više od 50 domaćih i regionalnih izlagača. Predstavit će veliki izbor ručno izrađenog nakita, odjeće, torbi, modnih dodataka, ukrasa za dom, prirodne kozmetike, ilustracija i proizvoda za kućne ljubimce. Gost sajma je udruga Prava Šapa koja brine o napuštenim životinjama, a njihov rad moći ćete podržati donacijama ili kupovinom proizvoda. 

Kreativni kolektiv

Kreativni kolektiv je neformalna organizacija dizajnera, umjetnika i kreativaca koji djeluje kroz dva oblika promocije malih proizvođača ručno izrađenih proizvoda. Jedan je Sajam kreativnosti koji se uspješno održava već četvrtu godinu, sa sve većim brojem izlagača, a drugi web platforma www.madeby-kk.com koja djeluje unazad godinu dana. Na njoj svi kreativci imaju mogućnost prodavati svoje proizvode u vlastitom web shopu kroz Virtualni sajam. Ulaz na sajam je besplatan, radno vrijeme oba dana je od 10 do 19 sati, a dobrodošli su i kućni ljubimci.

HUSH HUSH market

Poznati izložbeno-prodajni sajam HUSH HUSH market ovog prosinca slavi svoje jubilarno deseto izdanje i tom se prilikom vraća na već uhodanu lokaciju. U atriju Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, tijekom 10. i 11. prosinca 2022., od 11 do 19 h, predstavit će čak 44 originalna brenda. Također, događanje će podsjetiti na važnost podrške lokalnoj ekonomiji, malim brendovima i njihovim limitiranim serijama proizvoda.

Potreba za prezentacijom

Nastao iz potrebe kreativaca, dizajnera i umjetnika za prezentacijom široj publici, HUSH HUSH market se u posljednjih nekoliko godina dokazao kao uspješna platforma za promociju hrvatske kreativne scene. Zahvaljujući raznovrsnoj ponudi domaćih brendova i ugodnoj atmosferi koja cirkulira među posjetiteljima i izlagačima, postao je i omiljena destinacija za nabavku najkreativnijih božićnih poklona. Odjeća, torbe, umjetnički nakit, ukrasni predmeti za dom od keramike i drveta, ilustracije, prirodna kozmetika te igračke za najmlađe s potpisom zanimljivih autora dio su ponude i nadolazećeg HUSH HUSH marketa. Novost ovogodišnjeg izdanja je čak 20 novih izlagača te gosti iz Srbije i Slovenije zbog čega organizatorice najavljuju najuzbudljiviji ‘HUSH’ dosad.

Tko izlaže na HUSH HUSH marketu #10

Issa Arts, Boolab, LP design, Zizou, The All Studio, Skin Machine, Morana Krklec, Sitolab, Doti&Dali Ceramics, Levin Coco, Drop Co., 47, La Borša, Miart, Marmelo, DI Dizajn, Na Otoku, Vitrum in Fabula, ovonijenakit / notAjewelry, Maam Concrete, Tanja dela Nešto, eloo, Karaka Design, shesna, Something Else, Kornet, Sestrè, Štambuk dizajn, Frajerica Handcrafted Jewelery, MyMy Concept, WOOD U, Bug In My Home, Svetlana Vukov dizajn (SRB), ANTS (SRB), Lara Bernot (SLO).

Digitalna platforma OREA

OREA je jedinstvena online platforma u regiji za kupoprodaju ručno rađenih, originalnih proizvoda s lokalnom etiketom. Osnovana je od strane grupe ljudi koji žele unaprijediti zajednicu u kojoj živimo i osnažiti kreativce i umjetnike koji vlastitim rukama izrađuju jedinstvene proizvode – od ručno izrađenog nakita, unikatnih komada odjeće, prirodne kozmetike, posuđa, asesoara i slično. Platforma danas okuplja preko 170 brendova s više od 5.000 proizvoda iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Unikatni i trajni, ručno rađeni proizvodi, sve češće su izbor kupaca koji prepoznaju kvalitetu i posebnost domaćih rukotvorina. Brojni su brendovi već izgradili svoja imena, a nekoliko ih je priznanja dobilo i na drugim tržištima u regiji i Europi. Više o platformi, ali i brendovima koji se na njoj nalaze pročitajte u članku. 

Božićni sajam by ArtiZanat

Pronađi najljepše poklone za svoje najmilije na prvom božićnom sajmu kreativnog kolektiva ArtiZanat u Bustan baru u Varšavskoj – prva 2 vikenda u prosincu, 3. – 4.12. i 10. – 11.12., od 11 do 18 sati. Na ovom sajmu moći ćete pronaći nešto posebno i drugačije i za one najzahtjevnije prijatelje i članove obitelji. Jer ipak handmade pokloni imaju posebnu toplinu i čar. Od A(rta) do Z(anata) – nakit, ukrasi, home decor, kozmetika, ilustracije, biljke i biljni proizvodi, modni dodaci. Ova ekipa priprema i radionice. 

  • Subota, 3.12.

15 – 17h Tropika: Izrada biljnih terarija

Info i prijave u inbox https://www.facebook.com/Tropikagreenboutique

  • Nedjelja, 4.12.

11 – 13h Tropika: Izrada biljnih terarija

Info i prijave u inbox https://www.facebook.com/Tropikagreenboutique

  • Subota, 10.12.

13. – 14.30h Ukrašavanje papirnate lutke

Info i prijave preko Instagrama na @ivanacastellano_ ili na mail ivanacastellano.work@gmail.com

15 – 17h Tropika: Izrada biljnih terarija

Info i prijave u inbox https://www.facebook.com/Tropikagreenboutique

  • Nedjelja, 11.12.

11 – 12h Izrada božićnih dekoracija od ostataka tekstilnih materijala powered by Caspar

15 – 16h Izrada božićnih dekoracija od ostataka tekstilnih materijala powered by Caspar

Info i prijave na Instagram @salicula_ ili na mail eventi@artizanat.hr

Meridin božićni sajam i buvljak

11.12. u Močvari održava se božićni sajam i buvljak Udruge za zaštitu životinja Merida. Cil je skupiti novac kako bi pomogli smanjiti ogromne veterinarske račune i bolju skrb životinjama u ovoj udruzi. Sajam se održava od 10 -17 sati, organizatori pripremaju jako puno stvarno krasnih, unikatnih, ručno rađenih stvari, umjetnina, knjiga, odjeće, stvari za kuću, ukrasa i dekoracija za nadolazeće slavlje. Najoriginalniji merch, unikat poklone svake vrste SAMO na jednom mjestu i SAMO taj dan! Ne budite panjevi ostati doma, dođite nam i podržite veliku kreativnu energiju. Dođite u Močvaru i neka se vidi da božićni duh ima pravo značenje.

Foto: Promo, Instagram

Učitati još
Zatvori