Novo vuneno srce osvanulo je na zidu u centru Zagreba

Novo vuneno srce osvanulo je na
zidu u centru Zagreba

Od razornog potresa u Zagrebu prošla je skoro cijela jedna godina, koja nam je na neki čudan način i proletjela i ostavila dojam kao da je trajala minimalno tri godine.

Emocije su još uvijek vrlo jake i pomiješane, što zbog činjenice da živimo u doba pandemije, a što zbog potresa koji je na mnogima ostavio rane… Tih dana, krajem prošlog ožujka, malo utjehe pružilo nam je jedno vuneno srce na fasadi, koje je postalo simbolom potresa u Zagrebu, ali i nove nade koja se rađa.

Djelo je to umjetnice Ivone koja na Instagramu djeluje kao Voona.design, a nastalo je na ljeto 2019. u sklopu ulične intervencije Okolo. Tada su na zagrebačkim ulicama i zidovima osvanula brojna umjetnička djela i detalji koji su oživjeli zaboravljene dijelove grada. Za mnoge je upravo u ovim vremenima vuneno srce u Zagrebu postalo simbolom nade i poruka da će grad zacijeliti i obnoviti se.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

A post shared by Voona (@voona.design)

Novo vuneno srce u srcu Zagreba

Voona Design ovih je dana predstavila svoju novu instalaciju sa sličnom tematikom. U središtu pozornosti ponovno je vuneno srce, koje ovog puta krasi oronuli zid na uglu Varšavske i Frankopanske ulice. Uz poruku ‘Pa nek se puni!’, umjetnica Ivona poželjela je sretno Valentinovo svim ljudima punih i polupunih (ili polupraznih) srca!

Foto: Instagram, Journal

Učitati još
Zatvori