Naomi Campbell izložba već je najiščekivaniji fashion trenutak godine
Naomi Campbell izložba već je najiščekivaniji fashion trenutak godine

Naomi Campbell izložba već je
najiščekivaniji fashion trenutak godine

Naomi Campbell jedan je od najprepoznatljivijih supermodela današnjice, međutim njezn uticaj bespogovorno je vidljiv i izvan same piste. Ljubimica modne industrije svojevrsni je paradoks koja istovremeno zagovara najistančanije stilske imperative i kreira kolekciju za fast fashion brend Pretty Little Thing. Aktivističke ideologije su joj primarna praksa, a ne tako davno lansirala je i vlastitu liniju za modnu kuću BOSS koja nas svakako manje iznenađuje od one maloprije spomenute za brend Pretty Little Thing.

Bilo kako bilo, Naomi svi žele u svom timu, a njena moć na modnoj scenu kroz godine bit će prikazana izložbom u muzeju Victorije i Alberta u Londonu. Izložba nosi simboličan (i jednostavan) naziv Naomi: In Fashion.

Naomi: In Fashion

Sigurno se pitate što će to biti predstavljeno na izložbi Naomi: In Fashion. Naime, posjetitelji će imati priliku vidjeti osobnu garderobu Naomi Campbell, kao i modne dodatke koji su obilježili njezino postojanje na sceni. Od Alexander McQueena, pa sve do Azzedine Alaia, BOSS, Burberry, Chanel, Dolce & Gabbana, Versace, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Karl Lagerfeld, Kenneth Ize, Torishéju Dumi, Valentino, Vivienne Westwood i Yves Saint Laurent kreacija kao i neizostavna vizija Virgila Abloha s kojim je usko surađivala od njegovih početaka.

Također, neće izostati ni modna fotografija. Posjetitelji će se moći prepustiti avanturama koje je kurirao genijalni Edward Enninful. Ni aktivističkog pristupa ne manjka, a na izložbi će biti istaknuto i njeno nastojanje da pomogne mladim, neafirmiranim dizajnerima. Ovo je prva postava muzeja Victorije i Alberta ovakvog tipa – posvećena manekenki.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 22. lipnja 2024. godine pa sve do 6. travnja 2025. godine.

Naomi Campbell je ultimativna modna inspiracija, a njen stas i glas želi doseći svaka djevojčica koja tek ulazi u svijet modne industrije. Upravo zbog toga, ova izložba predstavlja hommage njenom utjecaju koji gradi godinama, kako na pisti, tako i van nje.

Foto: Instagram (@naomi, @vamuseum)

Učitati još
Zatvori