Muzej čokolade Zagreb ovog je prosinca još slađi.   Evo zašto ga vrijedi posjetiti
Muzej čokolade Zagreb ovog je prosinca još slađi.   Evo zašto ga vrijedi posjetiti

Muzej čokolade Zagreb ovog je prosinca još slađi. Evo zašto ga vrijedi posjetiti

Jeste li znali da grad Zagreb ima najveći broj galerija i muzeja po stanovniku u Europi? A dom je to i najslađeg muzeja u Hrvatskoj – Muzeja čokolade Zagreb. Mjesto je to na kojem možete saznati brojne relevantne činjenice o svijetu čokolade. Domišljato osmišljen postav omogućava posjetiteljima da doznaju sve o povijesti čokolade koja seže od drevnih Indijanaca Južne i Srednje Amerike, preko belgijskih pralina pa sve do velikih engleskih tvornica čokolade.

A ova edukacija posebno je slatka jer uz nju dolazi i praktični dio. Naime, interaktivan karakter Muzeja čokolade Zagreb posjetiteljima nudi i mogućnost isprobavanja devet vrsta čokolade iz posebne degustacijske kutije. Riječ je o posebnoj ulaznici uz pomoć koje se kuša devet vrsta vrhunske čokolade – zrno kakaa, 100% čokolade, uzorke tamne, mliječne bijele i ruby čokolade te žličica kojom možete kušati tekuću tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu.

Mjesto slatkih uspomena

Posjet Muzeju čokolade Zagreb zasigurno će razveseliti sve generacije. I veliki i maleni spremno će naučiti kako samljeti kakaovac, saznati tko je izmislio čokoladu s rižom i otkriti kako je ova omiljena poslastica uopće stigla do naše zemlje. A cijela ova čokoladna avantura bit će popraćena i mogućnošću  kreiranja jedinstvenih uspomena.

Prilikom obilaska muzeja naići ćete na jedinstvene prostore poput mistične prašume, raskošnog baroknog dvora ili čarobne tvornice Willyja Wonke u kojima mogu nastati sjajne fotografije koje će ovjekovječiti ovu slatku uspomenu.

Vrata širom otvorena

Mjesto je to na kojem mogu nastati preslatke obiteljske uspomene, slatka je to destinacija za slatki spoj u dvoje, kao i dopadljiv prijedlog za naredno druženje s prijateljicama. Ipak, spremno ćemo priznati kako i Muzej čokolade Zagreb rado posjećujemo sami, posebno kada nam je potrebna mala (slatka) pauza od užurbanog života. Mjesto je to koje vas već po ulasku teleportira u neki drugi, slađi i ukusniji svijet.

Ljubav prema čokoladi nema ni vrijeme ni rok trajanja pa je sjajan podatak da i postav Muzeja čokolade Zagreb možemo razgledati svih sedam dana u tjednu. Njegova vrata na adresi Varšavska 5 širom su nam otvorena, a predstavljat će i topli zaklon u ovim hladnim danima koje će mnogi zasigurno rado iskoristiti za posjet novom izdanju manifestacije Advent u Zagrebu.

Oblici u čokoladi

Muzej čokolade Zagreb također se priključio adventskim događanjima pa je u njemu od 1. prosinca 2023. godine pa sve do 6. siječnja 2024. godine moguće razgledati nesvakidašnju izložbu čokoladnih skulptura učenika kiparskog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba.

Ona nosi naziv Oblici u čokoladi, a donosi nam radove inspirirane raznim temama iz povijesti čokolade. Oblici su nastali iz čokoladnih blokova uz pomoć tesarskih alata. Tekstura, boja i miris tog slatkog medija začudni su i pozivaju na promatranje i divljenje. Autori skulptura su učenice i učenik 3. razreda; Franka Blažević, Maša Bubalo, Ema Hapač, Eva Merle, Ira Orešković, Ema Sedinić, Petra Solarić, Katja Vladić i Vanesa Zorec pod mentorstvom prof. Miroslava Sabolića.

Posjetite i čokoladni boutique

A ako muku mučite što pokloniti dragim osobama za nadolazeće božićne blagdane sjetite se one kako je čokolada sjajan izbor! Upravo u sklopu Muzeja čokolade Zagreb čeka vas jedini hrvatski čokoladni boutique. Bez obzira tražite li poklon ili se jednostavno želite počastiti slatkim zalogajem, na jednom mjestu možete pronaći najveći izbor slatkog programa malih, ekskluzivnih domaćih i stranih proizvođača. 

Bean-to-bar, gourmet, artisan i craft čokolade nude sasvim nove okuse i doživljaje, a čokoladni boutique idealna je lokacija na kojoj možete uroniti u iste. Mjesto je to na kojem možete pronaći bogati asortiman tamne, mliječne, bijele i ruby čokolade. Doista, razlog više da i ovog prosinca svratimo u Muzej čokolade Zagreb!

Foto: Karlo Jelić/Muzej čokolade

Učitati još
Zatvori