Hidde je novi domaći brend namještaja: Prvi pogledajte premijernu kolekciju
Hidde je novi domaći brend namještaja: Prvi pogledajte premijernu kolekciju

Hidde je novi domaći brend namještaja: Prvi
pogledajte premijernu kolekciju

Našu je pažnju na Instagramu ovih dana efektnim fotografijama privukao profil Hidde Furniture. Zanimalo nas je tko stoji iza ovog “skrivenog” namještaja, a priča nas je odvela sve do Istre. Upoznajte novi domaći brend namještaja koji osvaja već na prvi pogled.

Antea i Matej

Priča iza brenda

Vlasnici i kreatori HIDDE brand, Antea i Matej, rođeni su u obitelji koja je stvarala namještaj više od 30 godina. Njihovi roditelji, osnivači Tvrtke Internova, podijelili su s njima naslijeđe zanatstva, proizvodnje i posvećenost detaljima. Ovo im je iskustvo pomoglo da razumiju kako stvoriti komade namještaja koji su doista individualni i nadmašuju sva očekivanja.

Kada je obiteljska tvrtka slavila 30 godina postojanja, radeći uglavnom s komadima namještaja po mjeri, oboje su osjetili potrebu ispričati vlastitu priču i ostaviti vlastiti pečat. Shodno tome, odlučili su stvoriti kolekciju i komade koji predstavljaju njihovu vlastitu viziju estetskog i bezvremenskog namještaja.

Prva kolekcija

Za HIDDE i njegove osnivače, glavno načelo je stvaranje funkcionalnih umjetničkih komada namještaja koji će nadopuniti svaki prostor i dizajn. Sam naziv brenda je igra riječi skriveno (eng.hidden), jer svaki komad iz kolekcije krije umjetničko djelo ili neki tajni element.

Prilikom stvaranja prve kolekcije, koja nosi naziv Darklight uložen je ogroman trud svih aktera koji se očitava u završnoj obradi. Komadi iz prve kolekcije dolazi u numeriranim izdanjima, baš poput umjetničkih djela i vrhunskih primjera dizajna.

Tradicionalna izrada i suvremena elegancija

Sama podjela kolekcije temeljena je na korištenim materijalima: Tamna Materija (The Dark Matter) i Svijetla Materija (The Light Matter). Sastavljena je od iste linije proizvoda – blagovaonski stolovi, niski stolići, taburei, kredenze, pregrade, ormari i klupe.

Kombinirajući tradicionalnu izradu i suvremenu eleganciju, HIDDE stvara komade namještaja i jedinstvene predmete prigodne kako za ugostiteljske i turističke, tako i za privatne stambene prostore te rezidencije.

Suradnja s renomiranim imenima

Prva HIDDE kolekcija nastala je u suradnji s dizajnericom interijera Norom von Nordenskjöld i umjetnicom Elisabeth Ehmann, a potpomognuta je vrhunskim materijalima europskih dobavljača. S timom iznimno vještih stričnjaka, HIDDE oživljava svaki komad sa strašću za ljepotom koja je vidljiva čak i u najsitnijim detaljima.

Ekološki osviješten dizajn

Elementi ove kolekcije sinergija su između ručnog rada i tehnologije, dizajna i umjetnosti te tradicije i inovacija. Kroz cijeli proces proizvodnje velika je pažnja pridana ekologiji i održivosti, tako da su korišteni samo prirodni i izdržljivi materijali. Također, kod pakiranja i transporta koristi se ambalaža koja je nastala kad otpad u proizvodnji.

Foto: HIDDE

Učitati još
Zatvori