Ovaj tjedan otvara se nova izložba Ernesta Mazarekića – Push harder
Ovaj tjedan otvara se nova izložba Ernesta Mazarekića – Push harder

Ovaj tjedan otvara se nova izložba Ernesta
Mazarekića – Push harder

Kada se spoje dvije ljubavi a to su skate i fotografija dobijemo PUSH HARDER izložbu skate daski sa fotografijama Ernesta Mazarekića aktivnog sudionika skate i street foto scene.

Ernest Mazarekić jedan je od najzanimljivijih street fotografa mlađe generacije, a njegove fotografije nose posebnu životnu atmosferu. Živi i radi u Zagrebu te je aktivan na skate sceni zbog čega taj svijet ima posebno mjesto u njegovim albumima.

  • Zašto naziv push harder i od kud dolazi?

“Pa, rekao bih da je push najraniji manevar kojeg naučiš na skejtu. Proveo sam veliki dio svog života radeći skejt trikove, samo zato da bi ih zaboravio i učio iznova. Proveo sam jednako toliko vremena u agoniji i bolovima od padova (svake godine malo više nego one prethodne, valjda zato što nemam više 16), ali svejedno znam da nikad neću prestati pokušavati lendati taj trik koji sam naumio. Jednom skejter, uvijek skejter. I tu se dogodio taj “push harder”, koji vrlo lako možeš pretakati i u sve ostale sfere života. Kod mene je to fotografija i naš vječni love-hate relationship gdje ipak ljubav uvijek prevlada i gdje uvijek iznova push-am vlastite granice.” – kaže Ernest. 

ernest-mazarekić-izložba2
ernest-mazarekić-izložba1
ernest-mazarekić-izložba3

Ernest Mazarekić fotograf je sa zagrebačkom adresom o čijem radu često pišemo, a koji nas svojim živopisnim fotografijama uvlači u neke nove priče, dajući nam, kroz emocije, potpuno drugačiji uvid u svijet koji nas okružuje. Bila to umjetnost ili ulična fotografija (ili umjetnost na ulici) njegovi radovi nose drugačije poruke. Njegova izložba otvara se 13.6.2024. 18:00h u Radionici 32, a ulaz je slobodan. 

Spotlight serija izložbi predstavlja širok spektar kreativnih izričaja, uključujući izložbe fotografija, ilustracija i ulične umjetnosti i služi kao platforma na kojoj se etablirani, ali i novi umjetnici imaju prilike izraziti, dijeliti svoje vizije i inspirirati posjetitelje. Iza Spotlighta stoji 4:AM agency, event, PR i digital agencija koja teži kreativnoj izvrsnosti i nastoji podići razinu stvaralačke energije u gradu.

Foto: Instagram, Ernest Mazarekić

Učitati još
Zatvori