Artplakata u Botaničaru – nova izložba u našem omiljenom mjestu za kavu
Artplakata u Botaničaru – nova izložba u našem omiljenom mjestu za kavu

Artplakata u Botaničaru – nova izložba
u našem omiljenom mjestu za kavu

Artplakata je brend sjajnih umjetničkih printeva koji, od kad su se pojavili za hrvatskoj umjetničkoj sceni 2018., ne prestaju oduševljavati. Sada zanimljive plakate u sklopu izložbe “Springe Ringe Raja” u iduća četiri tjedna možete pogledati u baru Botaničar.

Peta po redu samostalna izložba iz kreativne radionice Artplakata“Springe Ringe Raja” – objedinjuje opus koji je njenom autoru od posebnog značaja te se po prvi puta javnosti predstavljaju kolažni radovi na slikarskom platnu većih dimenzija, što dodatno ističe njihovu energiju i posebnost.

Već odavno prepoznati radovi spajaju nespojive elemente s hrvatskim gradovima, unose pozitivnu vibru gledatelju te nadilaze svima nam dobro poznate gradske ulice, parkove, znamenitosti te lokacije. Bogata arhitektonska baština, jedinstvenost te kulturne znamenitosti Hrvatske, oni su elementi koji inspiriraju već pet godina radove koji, sada na platnu, gledatelju približavaju njihove gradove kako ih nikada nisu vidjeli ili čak doživjeli te ponovno raspiruju maštu i zainteresiranost za “već poznato i viđeno”.

Artplakata je brend nastao iz ljubavi prema umjetnosti, fotografiji te svemu lijepom što nas svakodnevno okružuje, a čega ponekad možda nismo niti svjesni. U svakom kutku Zagreba, Zadra, Splita, Dubrovnika ili Vinkovaca, može se pronaći dio arhitekture, krajolika ili samo isječak koji nam može zaokupiti pažnju i maštu te stvoriti sliku koju ćemo pamtiti do kraja života, kaže nam Marko.

Radovi Artplakata donose svjež pogled na hrvatske gradove i krajolike s nostalgičnim i retro pristupom živih boja, zanimljivih kreativnih kompozicija te pomalo “pomaknutim” autorskim osobnim dodirom, dok gledatelja inspiriraju te obnavljaju zainteresiranost za grad kojeg često znamo uzeti „zdravo za gotovo“ i upravo u tom leži posebnost i jedinstvenost izložbe i ovih razigranih umjetničkih radova.

Izložba „Springe Ringe Raja“ u zagrebačkom Botaničaru bit će otvorena za javnost do 7. travnja 2024. godine, dok je cjeloviti umjetnički opus Artplakata dostupan na www.artplakata.com.

Marko Babić – veliki kreativac

Marko Babić grafički je dizajner rođen u Njemačkoj, odrastao u Požegi, dok posljednjih 25 godina živi i djeluje u Zagrebu, za kojeg kaže da ima posebno mjesto u njegovom srcu što njegovi kreativni radovi tako zorno i dokazuju.
Radi se o vječitom idealisti, filantropu i kreativcu koji inspiraciju za svoja djela pronalazi u filmovima, fotografiji, knjigama pa čak i muzici. Kao i njegovi kreativni i jedinstveni radovi, autor zrači pozitivnim pogledom na svijet, život i ljude oko sebe, te tu energiju lako prenosi na platno i papir. Svoj brend Artplakata pokrenuo je 2018. godine, a njegovi radovi danas krase domove i poslovne prostore na svim kontinentima… Osim Antarktike.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori