Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Adventski kalendar s aktivnostima
Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Adventski kalendar s aktivnostima

Ideje hrvatskih Insta kreativaca:
Adventski kalendar s aktivnostima

Inga Marić koja stoji iza Instagram profila mademoisellein i ovih je blagdana odlučila napraviti adventski kalendar koji će nju i njezinu aktivnost potaknuti na više druženja, zajedničkih trenutaka, smijeha i pozitivnih radnji. Kao i prošle, tako i ove godine, živi ideja o adventskom kalendaru koji za cilj ima okupiti malu obitelj jednom dnevno oko zajedničke aktivnosti iz ceduljice s kalendara. S nama je podijelila ideju i koncept. 

“Ove godine sam ga još više prilagodila potrebama moje obitelji. Ako ima netko koga bi ovo moglo inspirirati, stignete napraviti svoju verziju ili koristiti našu.”

Zašto ovaj adventski kalendar?

Božićno vrijeme u meni budi mirise djetinjstva, vraća na ona mjesta i običaje koji su se provodili unutar moje obitelji. Kad sam postala mama obećala sam sebi da ću se uvijek i iznova truditi ostvarivati jednake ili još bolje trenutke za svoju djecu ukrašavajući njihovo djetinjstvo najljepšim bojama.

U želji da ostanemo prisebni, odolimo naletu blagdanskog raspoloženja koje za svrhu ima dobro nas umoriti, opteretiti obavezama – ja sam ciljala na malo drugačiju priču.

Take it slow.

Svela sam očekivanja na minimum, a svoju energiju uložila u smišljanje aktivnosti za adventski kalendar. Kako je ideja imala odličan uspjeh unutar našega doma još prošle godine – ovaj put sam taj isti kalendar odlučila upotpuniti novim idejama prilagođenim uglavnom obiteljima s djecom.

Spoj ugodnog i korisnog

Aktivno se bavim fotografijom, samostalno smišljam setove te je ideja oko vizualizacije i izrade samog kalendara kao i par drugih postera nastala je unutar projekta gdje sam fotografirala za austrijski brend dječjih proizvoda. Spojila sam ugodno s korisnim, osmislila relativno jeftin proizvod čiji je krajnji cilj – danima adventa pristupiti bez stresa, unijeti zajednički jezik i druženje doma kroz šaljiv i opušten sadržaj. Od stvaranja samog kalendara, do izvršavanja posljednje stavke. Svatko ga može prilagoditi sebi, napraviti svoju verziju ili koristiti našu.

Inga ga je svojim pratiteljima slala u pdf formatu tako da ga doma mogu printati i to da se može poslije rezati ili jednostavno uokviriti u ram. Ideja je genijalna zar ne?

Učitati još
Zatvori