Greg Goya je street art umjetnik čije su poruke osvojile društvene mreže
Greg Goya je street art umjetnik čije su poruke osvojile društvene mreže

Greg Goya je street art umjetnik čije su
poruke osvojile društvene mreže

Fast street art jedan je od pokreta koji u posljednje vrijeme dominira na ulicama svjetskih gradova. U samoj srži stoji spoj kreativnosti, individualnosti i često društvene angažiranosti. Jedan od sve popularnijih street art umjetnika koji se bave ovakvom vrstom je i Greg Goya. Njegove poruke često su ljubavne tematike, ali dotiče se i drugih životnih tema. Ako ga do sada niste zapratili na Instagramu, pokušajte, jer je svakako zanimljiv, a kako kaže sam za sebe – jednom će njegova umjetnost završiti u muzeju. Tko zna.

Greg Goya

Greg Goya mladi je umjetnik koji je postao popularan upravo zato što svoje radove na ulici objavljuje na Instagramu pa su oni vidljivi široj skupini ljudi. Njegova umjetnost odražava mješavinu stilova, od apstraktnih elemenata, preko ljubavnih i motivirajućih poruka do jasnih socijalnih poruka.

Poruka namijenjena svima kojima je potrebna

Jedan od ključnih elemenata street arta jest sposobnost umjetnika da koristi gradske prostore kao svoje platno. Greg Goya nije iznimka. Njegova djela često preplavljuju ulice, zidove, rasvjetne stupove, a kada je prenesena na društvene mreže preplavljuje i naše male ekrane. Greg Goya, poput mnogih drugih street art umjetnika, predstavlja glas svoje generacije. Njegova umjetnost nije samo estetski užitak već i poziv na razmišljanje.

Galerije, muzeji i umjetnički festivali sada rado prihvaćaju street art umjetnike kao važan dio suvremene umjetničke scene, pa tako možda i Goya (kako si je on to i zaželio) jednog dana i završi u muzeju.

Učitati još
Zatvori