Art park ostaje na Ribnjaku, a grad vrvi ostalim događanjima

Art park ostaje na Ribnjaku, a grad
vrvi ostalim događanjima

Foto: Ernest Mazarekić

Ar park ide dalje. Prilika za pogled u jedinstvenu street art galeriju na otvorenome uz puno kreativnih druženja trajat će sve do 27. rujna.

Foto: Ernest Mazarekić

Art Park ostaje na Ribnjaku

Umjetnički projekt Art park, koji svoje peto izdanje uspješno ostvaruje u najljepšoj hladovini parka Ribnjak, najavljuje produženje ovogodišnjeg programa sve do 27. rujna 2020. Posjetitelji će time imati priliku duže uživati u jedinstvenoj street art galeriji koju su ove godine obilježili „Kauboji, pištolji i feminizam” Marina Remića, „Ćilimi za chill” Tihomira Krkleca Afrike, „Crvena Sonja” Borisa Bare, te reciklirane skulpture Ive Gašparića i Borisa Bare u krošnjama drveća zbog kojih je Art park u večernjim satima prozvan najljepšom šumskom oazom.

Foto: Ernest Mazarekić
Foto: Ernest Mazarekić

Ovih je dana galerija Art parka dobila nastavak u vidu privremenog likovnog postava u sklopu kojeg izlažu sjajni umjetnici; Hana Tintor, Modul Osam, Marin Remić, Erol Sjajni te Nikolina Ivezić. Dobre vijesti zaslužuju i proslavu, a s tom idejom osmišljen je i program za nadolazeći vikend.

Foto: Ernest Mazarekić
Foto: Ernest Mazarekić

Program u narednim danima

Danas će glazbenu večer osmisliti Leo Hekman aka D-Gree na čije su poznate, ali i nepoznate odjeke afričkog zvuka na europskoj i američkoj glazbenoj sceni, plesali mnogi. Subota, 5.9.,donosi fantastičan kreativan dan jer će na Ribnjaku od 13 sati svoj program predstaviti Rewear Me Art buvljak – događaj koji spaja second hand odjeću, izložbu umjetničkih radova s bogatim popratnim sadržajem u vidu glazbe, performansa i čitanja poezije. Subotnja večer također donosi i koncert JeboTon ansambla, živopisnog uličnog benda koji već godinama uveseljava slučajne prolaznike svojim gerilskim svirkama na ulicama diljem Hrvatske i šire. Nakon vikenda program Art parka se nastavlja svakodnevno od 16 do 23 sata, a petkom i subotom do ponoći. Uz filmske i glazbene večeri, kvizove te radionice posjetitelji mogu računati na opuštena popodnevna druženja na omiljenoj umjetničkoj lokaciji u Zagrebu.

Foto: Ernest Mazarekić
Foto: Ernest Mazarekić
Foto: Ernest Mazarekić

A osim u Art park ovaj vikend možete svratiti i na još neka događanja.

Zagreb Burger Festival

Do 13. rujna na Strossmayerovom trgu svi obožavatelji burgera moći će uživati u finoj klopi i dobroj cugi. Najbolji hrvatski kuhari spravljat će različite delicije – neobičnih okusa za one hrabrije i klasičnih specijaliteta za one koji ne žele riskirati. U zelenoj oazi u samom centru Zagreba održavat će se i radionice na najmlađe, a oni malo stariji cupkat će na dobre ritmove probranih DJ-eva. Sve o programu pročitajte ovdje.

Foto: Sanja Tušek

Izložba Zagrebačka ambalaža

Do nedjelje u sklopu Zagreb Design Weeka u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, možete pogledati izložbu Zagrebačka ambalaža. Povijesna izložba iz Zbirke Bulaić otkriva nam danas nezamislivu snagu zagrebačke industrije. Od Arka i Bizjaka do Penkale i Uniona. Danas zaboravljene tvrtke i dizajneri stvorili su vizualne identitete i ambalažu koji predstavljaju vrijednu baštinu hrvatskog i svjetskog dizajna. Većina izložaka proizvod je industrije alkoholnih pića i kanditnih proizvoda. Više o izložbi pročitajte ovdje.

Foto: Zagreb Design Week
Učitati još
Zatvori