Savršena nesavršenost: Domaće umjetnice koje u svojim radovima promoviraju istinsku žensku ljepotu
Savršena nesavršenost: Domaće umjetnice koje u svojim radovima promoviraju istinsku žensku ljepotu

Savršena nesavršenost: Domaće umjetnice koje u svojim radovima promoviraju istinsku žensku ljepotu

Jedna od najvećih mana društvenih mreža, složit ćemo se, promoviranje je nerealnih standarda ženske ljepote. Učestalo nas bombardiraju suviše uređenim sadržajem koji se promovira pod “novo normalno”. Ipak, sve su izraženija nastojanja domaćih fotografkinja koje su se spremno oduprle navedenim trendovima te svojim radovima promoviraju istinsku žensku ljepotu te slave ženstvo, u svim njegovim vrlinama i manama. Upoznajte ih!

Lorna Kijurko

Ljepota ženskog tijela sjajno je uhvaćena u crno-bijelim fotografijama Lorne Kijurko. Njezine nas fotografije asociraju na slobodu i potpunu nesputanost bivanja u vlastitom tijelu. Otkrivaju nam ženska tijela koja su prekrasna u svim svojim različitostima. S umjetnicom smo imali priliku i razgovarati, a našeg susreta možete se prisjetiti ovdje.

Doris Jakić

Dame koje su držale do sebe nekoć su u noćnim ormarićima skrivale boudoir fotografije. Riječ je o fotografijama koje se često neopravdano isključivo promatraju kroz prizmu seksualnosti, no prvenstveno su osmišljene kako bi slavile ženstvenost. Slavljene ženskog tijela kroz medij budoir fotografije u svom radu provodi Doris Jakić, fotografkinja koja stoji iza projekta Woman by Doris.

On predstavlja odmak od uvriježenog sadržaja dostupnog na društvenim mrežama, koji fotografije usmjerene ka iskazivanju senzualne strane žene često predstavljaju suviše editiranim kadrovima. Stoga, boudoir fotografija sjajan je format za izlazak iz vlastite zone komfora.

Ena Dragičević

Korištenje fotografije kao oružja protiv stigmi i stereotipa okosnica je rada Ene Dragičević. Njezina je misija pokrenuti ljubav, prihvaćanje i razumijevanje (sebe i drugih) upravo kroz fotografiju. Radovi su to u kojima se zazire od uljepšavanja, već se gledatelje potječe da u realnosti pronađu ljepotu. Ljubav prema sebi važna je komponenta na koju nerijetko zaboravimo.

Učitati još
Zatvori