Biljni terariji Shamai Grin: stvaramo male džungle s energijom ukroćene divljine

Biljni terariji Shamai Grin: stvaramo male džungle s energijom ukroćene divljine

https://www.instagram.com/p/B81A1_rJ9bW/

S dolaskom proljeća mnogi od nas razmišljaju o nekom novom zelenom ljubimcu u svojim interijerima. Ako imate vremena, iskustva i volje možete se pozabaviti nekim biljkama kojima treba malo brige kao što je Pachira ili drvo novca. Ako ste zaposleni i nedostaje vam vremena a volite energiju biljaka, biljni terariji idealni su za vas. Razgovarali smo s dvije grafičke dizajnerice koje za sebe kažu da su sestre divljih duša. Stoje iza domaćeg brenda Shamai Grin.

Biljke unutar terarija idealne za one koji nemaju vremena

Jelena Šangarelo i Dina Šavorić stoje iza imena Shamai Grin koji integrira primarna načela estetike s biljem. Kako je danas populariziran sustainable koncept u mnogim industrijama ideja je bila ponuditi živi proizvod koji traje. Umjesto reznica naši buketi su samoodrživi te mogu trajati godinama ako se ispune minimalni uvjeti za  opstanak biljaka unutar terarija. Osim što zadovoljavamo sve kriterije za EKO, trudimo se osvijestiti našu publiku o važnosti bilja. Stvaramo naviku o istima smještajući ih u interijer – poslovni ili privatni. Glavna prednost je upravo samoodrživost što znači da je briga oko Shamai Grin terarija svedena na minimum. Zbog zatvorenog sustava i imitacije vlažne tropske klime dolazi do procesa kondenzacije odnosno stvaranja vlage koja se “hvata” za staklene stijenke posude i slijeva nazad u zemlju. I tako u krug.

Zalijevanje tek jednom u osam mjeseci

Svoje mjesto zbog toga našli su kod ljubitelja biljaka i kod onih koji ne znaju s istima. Vole ih i putoholičari koji ovaj živi proizvod zateknu u istom stanju nakon povratka. To je zapravo pametan sistem koji je radi svega navedenog potrebno zaliti tek jednom u 8 mjeseci. Zbog količine zemlje korijenju su zadani okviri tj. granice u kojima se može razvijati te biljke radi toga ne dosežu maksimalan rast i bujanje preko staklenih posuda. Objašnjavaju odjevojke kako funkcioniraju njihovi biljni terariji.

Vizualni rukopis Shamai Grin skulptura

Obje smo veliki fanovi biljaka i nekako intuitivno pristupamo brizi prema njima. To se pokazalo kao najzahvalnija opcija. S izradom smo krenule prije malo više od godinu dana i do sada smo usavršile svoju tehniku sadnje kao i vizualni rukopis Shamai Grin živih skulptura. Uvijek težimo nadogradnji i širenju palete proizvoda kako bi svatko u zelenom spektru našao točno ono što priželjkuje. Također, veće terarije i neka druga opširnija rješenja radimo po narudžbi klijenata što nam predstavlja najveći izazov i daje nam svojevrsnu slobodu umjetničkog izražavanja.

Izaberite svoj primjerak u njihovom atelieru

Naš atelier u Vinogradskoj ispunjen je staklenim vrtovima, a svi koji su zainteresirani mogu doći pogledati prema dogovoru i odabrati svoj primjerak iz snova. Najjeftiniji primjerak iznosi 200 kn, a u regularnoj ponudi su biljni terariji do 700 kn. Kod onih najvećih, cijene se dogovaraju direktno s klijentom prema bilju i zahtjevnosti same izrade. U četvrtak, 12.03. održat će radionicu zatvorenog tipa gdje će izložbeni dio projekta biti njihovi novi terariji izrađeni posebnom tehnikom, kao i oni otvoreni koje do sada nisu imale u ponudi.

Za kraj djevojke dodaju: Integracija s biljem bila je pun pogodak za ispunjenje naših divljih duša. Zato često kažemo da svoje energije usađujemo u svaki proizvod skupa s mini i mikro biljem te stvaramo male džungle s energijom ukroćene divljine.

Foto: Shamai Grin

Učitati još
Zatvori