Banksy izložba postavljena je u Ljubljani. Sjajan razlog da skoknemo do susjedstva
Banksy izložba postavljena je u Ljubljani. Sjajan razlog da skoknemo do susjedstva

Banksy izložba postavljena je u Ljubljani. Sjajan razlog da skoknemo do susjedstva

Ako vas narednih mjeseci put odvede do Ljubljane, ondje možete razgledati izložbu posvećenu jednom od najvećih umjetničkih misterija 21. stoljeća. Riječ je o britanskom grafiti umjetniku Banksyju, čija djela već desetljećima privlače interes svjetske javnosti.

Neautorizirana izložba Banksy v Ljubljani postavljena je u Pop up galeriji u Čopovoj ulici, a za posjetitelje će ostati otvorena sve do 21. travnja.

Banksy

Izložba Banksy v Ljubljani sadrži preko 100 umjetničkih djela Banksyja, umjetnika koji su utjecali na njega i umjetnika na koje je on utjecao. Među izloženim radovima naći će se njegove originalne grafike, plakati i naslovnice albuma.

Postav nije autoriziran od strane umjetnika, a ovaj slučaj je organizator David Rjazancev iz Deva Puri gallery obrazložio argumentiravši kako nepoznat identitet umjetnika dovodi do problema s autorskim pravima te, prema njemu, bilo tko može napraviti izložbu u njegovo ime. Spomenuti organizator Banksyja je prethodno predstavio domaćoj publici na izložbama postavljenima u Poreču i Zadru.

Banksy

Kako se navodi u priopćenju, izložba u Pop up galeriji na Čopovoj otkriva raznolikost Banksyjeva umjetničkog svijeta, od njegovih originalnih grafika do  plakata s njegovih prethodnih izložbi. Također, posjetitelji će dobiti uvod u njegove suradnje sa slavnim glazbenicima, kao i televizijskim projektom The Simpsons.

Posjetiteljima su na raspolaganju i četiri selfie stanice, među kojima se ističe ona na kojoj se mogu fotografirati i rekreirati Banksyjev rad Bomb Hugger, koji je također dio instalacije.

Ponavljamo, radove jednog od najfascinantnijih suvremenih umjetnika možete u razgledati sve do 21. travnja. Cijena ulaznice iznosi 13,50 eura, a svi detalji dostupni su ovdje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori