Ovaj atelje u Amsterdamu automatski u nama budi želju za kreativnošću
Ovaj atelje u Amsterdamu automatski u nama budi želju za kreativnošću

Ovaj atelje u Amsterdamu automatski u nama
budi želju za kreativnošću

Nije slučajno kada kažemo da neki prostori jednostavno u nama bude kreativu i potiču nas na stvaranje. Nisu bez razloga umjetnički ateljei ili kreativni studiji smješteni u božanstvenim zgradama, s velikim prozorima i slobodnim razmještajem namještaja. Jedan takav nalazi se u Amsterdamu, a čim smo ga uočili na Instagramu, odmah smo ga zapratili kako nam ne bi promaknule sve te kreativne divote koje se ondje stvaraju.

atelier_1.03

Umjetnički ateljei su mjesta gdje se rađaju ideje, gdje se boje miješaju na platnu, gdje se umjetnik sjedinjuje s prostorom kako bi stvorio nešto veće od sebe. Oni su uredi umjetnika, prostori za kreativno izražavanje i učenje, i više su od prostora – možemo reći da su srce i duša umjetničkog procesa, neophodno sredstvo za stvaranje. Imamo osjećaj kada bismo došli u ovako jedan prostor da bismo mogli u potpunosti osloboditi svoju kreativnost, a to je nekako i poanta zar ne?

Savršen omjer minimalizma i funkcionalnosti

Iako smo navikli ateljee gledati u kreativnom neredu umjetnika, ovaj koji je zamišljen tako da se u njemu održavaju i razne radionice, može komotno poslužiti i kao studio za fotografiranje, mjesto za pop up izložbe ili jednostavno mjesto za chill u kojem možete uživati u umjetničkom vibeu koji vas okružuje.

Ovaj prostor je osvijetljen velikim prozorima koji dozvoljavaju prirodnom svjetlu da ga prožima, posvuda se nalaze biljke koje donose prirodni element u stvaralački proces. Praktičan je, jer ima i dovoljno prostora za odlaganje materijala, a vidimo i pokoji dizajnerski komad namještaja koji cijelo prostoru daje poseban touch.

Prostor za evente

Ovdje se održavaju razni umjetnički eventi i radionice, a svakako ako ste u posjeti ovom fantastičnom umjetničkom gradu, nemojte zaboraviti što se događa u ovom ateljeu, jer možda baš pronađete neku radionicu za sebe.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori