Izložbu Artplakata u Zagrebu možete pogledati do 15. studenog
Izložbu Artplakata u Zagrebu možete pogledati do 15. studenog

Izložbu Artplakata u Zagrebu možete
pogledati do 15. studenog

Artplakata brend je kojeg godinama pratimo, a svakom novom idejom iznova nas oduševe. Njihovi printevi krase brojne domove diljem Hrvatske, a ponekad je najveći problem to što ne možemo odlučiti kojeg odabrati. Marko Babić koji stoji iza brenda sam za sebe kaže da je vječni optimisti, filantrop i kreativac. Sve to itekako možemo prepoznati u njegovom radu. Sada njegove radove možete vidjeti objedinjene na precool izložbi u studiju Brigada na drugome katu Centra Kaptol u Zagrebu. Izložbu smo posjetili i sami i uvjerili se kako je definitivno obogatila kulturnu jesen u Zagrebu. 

Izmijenjena stvarnost

Izložba pod nazivom „Koji je tvoj KVartplakata?“ idealna je za sve ljubitelje pomaknute perspektive na stvarnost jer su plakati Artplakata, zapravo svojevrsni portali u neku drugu realnost.  Na plakatima ćete već na prvu prepoznati kutke Zagreba, Zadra, Splita, Dubrovnika ili Vinkovaca, odnosno dio njihove arhitekture ili krajolika koji su autoru potpuno zaokupili stvaralačku pažnju. No tek Markova izmaštana interpretacija (ne)stvarnosti pretvara te drage hrvatske vizure u slike za trajno pamćenje.

Izložba Artplakata

„Želio sam uhvatiti žive dijelove gradova te ih dodatno obogatiti i osvježiti te osvijestiti ljude o zaboravljenim dijelovima naših gradova koji se često uzimaju zdravo za gotovo. S tom idejom započelo je moje kreativno putovanje Artplakata, iz ljubavi prema umjetnosti, fotografiji te svemu lijepom što nas svakodnevno okružuje, a čega ponekad možda nismo niti svjesni“, istaknuo je Marko Babić koji stoji iza brenda.

„Izložba Artplakata je pravo osvježenje za posjetitelje našeg showrooma koji smo i pokrenuli s ciljem promocije domaće kreative i umjetnosti. Uz vlastite dizajnersko-prostorne intervencije, u tom prostoru i ubuduće planiramo surađivati s domaćim kreativcima i umjetnicima za čije radove smatramo da trebaju doći do šire javnosti“, kaže Damjan Geber, direktor Brigade.

Optimistične i (znanstveno) fantastične plakate branda Artplakata možete razgledati u Brigadinom showroomu u Centru Kaptol do 15. studenog 2022.

Foto: Instagram, Brigada

Učitati još
Zatvori